Közérzet / Kultúra · 2019.02.04.

VIDÉKI SAJTÓ – Legyen szabad!

Stratégiai megállapodást írt alá két mozgalom vezetője, a Mindenki Magyarországa nevében Márki-Zay Péter, a Nyomtass te is! nevében L. László János. Együttműködésüktől azt remélik, hogy még több kistelepülésre tudják eljuttatni a független sajtó híreit.

Szakértők, újságírók és vidéki független hírportálok szerkesztői vettek részt a hét végén a Nyomtass te is szervezte Újratervezés című konferencián.


A jelenlegi hatalomnak a hazugság és az általuk elfoglalt média az egyik tartóoszlopa fogalmazott Márki-Zay Péter. Úgy vélte, főleg vidéken kell radikálisan megváltoztatni ezt a helyzetet.

L. László János, a Nyomtass te is! alapító főszerkesztője hangsúlyozta, már néhány ezer ember hatalmas változást tudna elérni a vidéki nyilvánosság terén, és képes lenne létrehozni a független nyilvánosság olyan hálózatát, amely érezhetően meggyengítené a fideszes média túlsúlyát. Kijelentette, mozgalmuk eltökélt szándéka összekapcsolni azokat, akik tenni akarnak a vidéki független nyilvánosságért. Akik valóban tenni akarnak a változásért, azok keressék bátran a Nyomtass te is! munkatársaival a kapcsolatot.

Az országos rendezvényen négy szekcióban vitatták meg az online és a közösségi média felhasználási módjait a független nyilvánosság kiterjesztésében, illetve ezek finanszírozási kérdéseit. Valamennyi szekcióban fontosnak tartották az egymástól elszigetelten működő helyi és megyei szintű médiumok összefogását, a tapasztalatok és a jó gyakorlatok megosztását. Egyöntetű álláspont volt az is, hogy vidéken kell folytatni a megbeszéléseket.


[fbcomments]