Közérzet · 2017.04.28.

VESZPRÉMIEKTŐL – Nyílt levél dr. Navracsics Tibornak

Tisztelt Biztos Úr! Magyarország, Veszprém a közös otthonunk. Jelenlegi megbízatásában, uniós biztosként Brüsszelben Ön – többek között – azért is dolgozik, hogy hazánk fejlődjön, városaink, településeink gyarapodjanak, oktatási rendszerünk korszerűsödjön, erősödjön az egyetemek és a munka világa között a partnerség, hogy a kultúra katalizátorszerepet töltsön be az innováció, a gazdasági növekedés területén és a fiatalok – bármilyen társadalmi vagy kulturális háttérrel – részt tudjanak venni a társadalmi életben, a demokratikus folyamatokban.

Itthon, Magyarországon Orbán Viktor kormánya azonban azt állítja, hogy a brüsszeli bürokraták nekünk rontanak, ártani akarnak hazánknak.

Az Ön pártjának elnöke, a magyar miniszterelnök szerint Brüsszel már Magyarország szuverenitását veszélyezteti, kényszeríteni akarja a rezsicsökkentés eltörlését, az illegális bevándorlók beengedését, támadja a munkahelyteremtő intézkedéseket.

Tisztelt Biztos Úr! A kormánypárt, az Ön párttársai „nemzeti konzultáció”-t folytatnak, amelynek a legfőbb üzenete az, hogy „Állítsuk meg Brüsszelt!”.

Brüsszel veszélyezteti Veszprémet? Valóban meg kell állítani?

Ne hagyjon bennünket, veszprémieket ekkora bizonytalanságban és kétségek között. Orbán Viktor álláspontját ismerjük. A nemzeti konzultáció keretében szívesen megismernénk „Brüsszel megállítása” ügyében az Ön álláspontját is.

Veszprém 2017. április 28.

Hartmann Ferenc és Mazák György, veszprémi magyarok

[fbcomments]