Kultúra · 2018.09.19.

VESZPRÉMI PETŐFI SZÍNHÁZ – Szeretetturnén Erdélyben

Két darabbal, négy előadással vendégszerepelt az erdélyi Csíkszereda városában a Veszprémi Petőfi Színház szeptember 16. és 19. között.

A társulat boldogan vállalta küldetését, hogy az Erdélyben élő magyaroknak, főként az ifjúsági közönségnek egy klasszikus magyar művet és egy világhírű film színpadi változatát bemutassa.


A Tanár úr kérem című előadás nézőszáma meghaladta az 1000 főt. A Holt költők társaságát pótszékes telt házzal több mint hatszázan látták. A színháznak számos vendége érkezett a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói és tusnádfürdői gyermekotthonából.

Elértük a vágyunkat – mondta Oberfrank Pál igazgató. – Jó volt látni a nézőtérről kiérkező emberek szemében a meghatódást, a szeretetet, amely áradt felénk még az előadások másnapján is. Adhat-e többet egy város, egy város színháza, lehet-e őszintébb és önzetlenebb, minthogy lehetőségei szerint elhozza a szívét, a tudását, a képességét, hogy örökre szóló nyomot hagyjon azokban, akik figyelmükkel, érdeklődésükkel kitüntették előadásait. Eljöttünk az anyaországból, városunkból, Veszprémből, és ajándékot hoztunk erdélyi testvéreinknek, elsősorban a fiataloknak, ugyanakkor a fogadtatás és az élmények által ajándékot viszünk haza a szívünkben, lelkünkben magunk is.

A Veszprémi Petőfi Színház köszönetet mond a társulat tagjainak és minden közreműködőnek, a szervezőknek, Szederjesi Ferencnek, a csíkszeredai művészetek háza igazgatójának és Kányádi Szilárdnak, a Csíki Játékszín igazgatójának. Köszönik a szíveslátást, a segítséget, az együttműködést, a szeretetet, és tervezik tovább a közös jövőt!






[fbcomments]