Szórakozás · 2023.01.16.

Veszprémi Petőfi Színház – Rengeteg program

A január 21-ei, 22-ei hétvégén színes, zenével és tánccal teli, látványos programokkal várja városszerte az érdeklődőket a Veszprémi Petőfi Színház.

– Elkezdődtek a PETŐFiFJÚ ősbemutató musical próbái – mondta Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója a mai sajtótájékoztatón. – Ebben az évben számos jeles alkalmat ünnepelhetünk, kezdve a PETŐFI200 évvel, a Himnusz születésének 200. évfordulóján át, az Európa Kulturális Fővárosa év megnyitójáig. Hisszük és érezzük, hogy ebben az egész varázslatos világban a veszprémi közösséggel együtt vagyunk és általuk többek lehetünk egy színháznál.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, kreatív menedzser hozzátette: 2022 utolsó hat napján összesen 3400 nézőt fogadott a Színház, egész évben pedig több, mint 80 ezer ember ünnepelte velünk a színházat, a kultúrát.


– Nem csak azok a programok az EKF részei, melyet csapatunkkal hozzáadunk a városhoz, hiszen az itteni kulturális élet szereplői, intézményei alapozták meg azt, hogy ezt a címet elnyerjük – vette át a szót Mike Friderika, a VEB2023 Zrt. programfejlesztésért felelős igazgatója. – Amit a veszprémi közönség átélhet a 2023-as évben az az itteni intézmények, emberek összehangolt munkája! Célunk, hogy Veszprémben olyan kulturális kínálat, inger érhessen minket, ami a mindennapjainkat változtathatja meg, vidíthat fel, kapcsolhat ki minket, melyhez kiváló partnerek a veszprémi kulturális intézmények.
A Veszprémi Petőfi Színház január 21-én, az Európa Kulturális Fővárosa év megnyitójának napján városszerte lüktető operett-összeállítással készül.

– Igyekeszünk már délelőtt bevonni Veszprém lakosságát ebbe a különleges napba, és megmutatni mindazt, amit az EKF égisze alatt még magasabb színvonalra tudtunk emelni – jegyezte meg a programok ötletgazdája, Kellerné Egresi Zsuzsanna. – Délután négykor Porga Gyula polgármester szavalatát hallhatják a Minden napra egy Petőfi kezdeményezésünk 21. napján. A hajnalig tartó mulatsághoz pedig az Éva almája című cirkuszi show adja meg az alapot. A Fővárosi Nagycirkusz régóta dédelgetett álma, hogy ötvözze a színház- és cirkuszművészetet. Ezt a célkitűzést mi kiemelten támogattuk, így január 21-én egy ismert történetet láthat a közönség akrobatikus és zsonglőrmutatványokkal színesítve, miközben egyszerre utazhat el a cirkusz és a színház varázslatos világába.
A Veszprémi Petőfi Színház hagyományosan minden évben különleges programmal készül január 22-én A magyar kultúra napjára. 17 órától nem csak a Minden napra egy Petőfi vers programjuk 22. része lesz látható online, de kezdetét veszi az Ádámok és Évák ünnepe, mely már tizedik alkalommal tölti meg ifjúsággal a színpadot. 18 órától egy különleges, a veszprémi lakosokkal és a színház társulatával közös esemény lesz. Az Együtt szaval Veszprém! programunk során közös szavalásra hívnak mindenkit a Himnusz születésének 200. évfordulója alkalmából.

A kép a mai sajtótájékoztatón készült, balról jobbra: Oberfrank Pál, Kellerné Egresi Zsuzsanna és Mike Friderika. Fotó: Veszprémi Petőfi Színház


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]