Kultúra · 2023.05.11.

VESZPRÉMI PETŐFI SZÍNHÁZ – Jókedvre derít

A Veszprémi Petőfi Színház bejelentette a 2023/2024-es évad műsortervét. Az évadban megjelenik az olasz virtus, a humor, a hungarikum-műfaj, az operett, a magyar és kortárs irodalom, monodráma. Készülnek egy ősbemutatóval, de műsorra kerülnek szemléletformáló előadások, verses estek is.

– Szeretnénk, hogy a nézők megtalálják a harmóniát, reményt, jókedvet, amikor eljönnek hozzánk – mondta Oberfrank Pál, a színház igazgatója. – Évadunk összes előadásában benne van a boldogság és a boldogság keresésének az útja.

– Ismét változatos és gazdag kínálattal várjuk a közönségünket – tette hozzá Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, kreatív menedzser.
A Veszprémi Petőfi Színház Vajda Katalinnak az igazi olasz virtust felvonultató, a pozitív életérzést sugárzó Anconai szerelmesek című zenés komédiájával nyitja meg az évadot. Az előadást Forgács Péter Jászai Mari-díjas, Érdemes művész rendezi. A második nagyszínházi bemutató a Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész rendezésében látható Hunyadi Sándor–Nóti Károly vígjáték lesz, A három sárkány.


– Idén először készülünk a Rátonyi Róbert Operettfesztiválra saját bemutatóval – folytatta Kellerné Egresi Zsuzsanna. – Idén lenne százéves az operett koronázatlan királya, Rátonyi Róbert. Élete legmeghatározóbb szerepét a Csárdáskirálynőben alakította. Leo Stein, Jenbach Béla, Kálmán Imre, Békeffi István, Kellér Dezső és Gábor Andor operettjét Mészáros Árpád Zsolt rendezi.

A negyedik bemutató Bereményi Géza Eldorádója Funtek Frigyes rendezésében. Az utolsó nagyszínházi előadás egy zenés színmű a sorsdöntésről, Anat Gov Happy Ending című darabja.
A Latinovits-Bujtor Játékszínben elsőként a VI. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiváljának ősbemutatója, Topolcsányi Laura: A hatodik szék című előadás várja a közönséget. A második egy kamarabemutató. Módri Györgyi és Kőrösi Csaba Magyar Arany Érdemkereszt-díjas színművész várja a nézőket a Mi szép a mi föladatunk című verses színházi esttel. Klem Viktor Patrick Süskind: A nagybőgő című monodrámájával, Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes művész is visszatér Veszprémbe egy önálló esttel, a Szerb Antal száz versével. Az ötödik játékszíni bemutató Bertolt Brecht: A kaukázusi krétakör című drámai példázata. Az előadás a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színházzal koprodukcióban, Harsányi Zsolt rendezésében kerül színpadra.
A Veszprémi Petőfi Színház színpadára érkezik a mindenki által ismert kis fürge róka, Vuk. A nagy érdeklődésre való tekintettel új történettel folytatódnak A Mézga család kalandjai is. A Bonbon matiné is visszatér közönségéhez, hogy játékos, interaktív előadásaival kalauzolja el a gyermekeket és az ifjúságot a komolyzene világába. Ismét műsorra tűzik Bródy Sándor: A tanítónő című darabját, amely a vírushelyzet miatt az ifjúsági bérletben rövid ideig lehetett műsoron. Szintén az ifjúsághoz érkezik Örkény István: Tóték című tragikomédiája a Komáromi Jókai Színház előadásában.

A vezető kép az évadbejelentő sajtótájékoztatón készült. Fotó: Veszprémi Petőfi SzínházVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]