Aláírás rövid / Kultúra · 2015.10.07.

Veszprémi mozgóképes találkozó

A Pannonfíling mozgóképes találkozót, a veszprémi és dunántúli rövidfilmesek szemléjét idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg. Az október 10-ei, szombati rendezvényen délelőtt a Szeretföld forgatókönyvírója-rendezője, Buvári Tamás tart workshopot.

Buvári Tamás a következőképpen foglalta össze kezdeményezését: „Célunk, hogy közösségi összefogással, helyi támogatói háttérrel olyan professzionális játékfilmet készítsünk, amely azt sugározza, hogy a háború után (közben) is van remény, és a béke megszületésének lehetősége – amelynek feltétele az egymás iránti szolidaritás, a szeretet és a hit – az emberek kezében van. A közösségi filmalkotással élénkíteni kívánjuk Veszprém város és vidéke alternatív kulturális életét, továbbá fontos célkitűzésünk, hogy az elkészült film minél több nézőhöz eljusson, moziforgalmazásban, televízióban, filmklubvetítéseken és más alternatív filmforgalmazási módszerek segítségével, új utakat keresve és találva.”

A forgatókönyvíró-rendező a Veszprém-kukacnak elmondta, hogy a Szeretföld fő gondozója a Pannonfíling csapata, amely egyfajta produceri munkát végez: tartja a kapcsolatot az egyesületekkel, civil szervezetekkel, pályázatokat ír, további szponzorokat keres, és gondoskodik a médiamegjelenésről. 

– A harminc napra tervezett forgatásból 25 lement – mondja Buvári Tamás. – Minimális költségekkel sikerült elvégezni a munkát, de most először elakadtunk: a film négymillió forintos költségvetéséből hiányzik még bő egymillió, ezért további támogatókat keresünk. 

A filmes találkozó délutáni programjában levetítik, majd értékelik a versenyfilmeket, és este fél nyolckor eredményt hirdetnek. A nap programjáról itt olvashatnak.


[fbcomments]