Tech · 2020.09.10.

VESZPRÉMI ENERGIANAPOK 2. – Egyszerűen passzívházat? Igen!

A Veszprémi Energianapok programsorozatának 2. alkalmával (szeptember 17., csütörtök 17.00–20.00, Egyetem u. 10.) a kivitelező építész kitálal, és elmondja a résztevőknek, miért épülhetnek energiapazarló, már az átadás napján elavult otthonok mind a mai napig.

Rossz hír: ha egy éttermi vacsora áránál magasabb a rezsije, akkor sajnos egy elavult házban él! Hogy ez ne fordulhasson elő önnel soha többé, Rezsnyák Péter kivitelező építész elmondja azokat a trükköket, amivel építészénél elérheti, hogy tényleg energiatakarékos otthont tervezzen önnek!


Ami a jó hír: olcsóbb egyből jó házat építeni, mint az energiával pazarolni!

Nem csak erről lesz szó! A legsúlyosabb tévhiteket is csípőből cáfolja majd az előadás után, amivel a gyanútlan építkezőket eltántorítják a terveiktől.

Mert a mottó: „A legolcsóbb energia az, amit nem használunk el!” Mellesleg ez a legkörnyezetbarátabb is!

Rezsnyák Péter építészmérnök, kivitelező építész, minősített passzívház-tervező több évtizedes építési gyakorlat után is butaságnak tartotta a feltételezett gazdaságossági optimumnál vastagabb hőszigetelést. Soha nem penészesedtek a házai, de a passzívházat túlzásnak tartotta. Amikor azt tapasztalta, hogy céltudatos és előrelátó háziasszonyok elkezdtek passzívházban gondolkozni, akkor azért végezte el a darmstadti Passivhaus Institut magyarországi képzését, hogy megbizonyosodjon róla, ez az extrém hőszigetelés tényleg felesleges dolog! Végül rájött, hogy a passzívház gondolat bizony nem butaság, sőt ez a legjobb, amit tehet az ember, ha kellemes és környezetbarát otthont szeretne.
A mérnök most már azt is kidolgozta, hogy bárki építhessen passzívházat költséghatékonyan, jó ár/érték arány mellett.

A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött.

Jelentkezni az ezen a linken található űrlap kitöltésével lehet szeptember 16-áig. Bővebb információ Szalay Tímeánál (30 946 0658).

 


[fbcomments]