Sport · 2022.11.21.

Veszprémi csapatot fogad a nagykövet

Kedden késő este játssza újabb Európa-liga mérkőzését a Fejér- B.Á.L. Veszprém NB I.- es férfi-kézilabdacsapat. A mérkőzés előtt Magyarország Lisszaboni Nagykövetségének nagykövete, dr. Halmai Miklós fogadja a magyar csapatot.

A Fejér-B.Á.L. Veszprém ellenfele az egyre erősebb Benfica lesz, amely legutóbb megnyerte ezt a rangos sorozatot a német Magdeburg ellen.

A portugál együttest Chema Rodriguez, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya dirigálja. Ám van egyéb magyar vonatkozása is az összecsapásnak az ellenfélnél, hiszen Juhász Ádám Tatabányáról érkezett a luzitánokhoz. Ahogy Vladimir Vranješ neve is ismert a magyar bajnokságból. Szintén ott játszik az ex-szegedi Jonas Kallman is.


A nagyon nehéz mérkőzésen kívül egy különleges, ritka esemény is vár a veszprémi küldöttségre. Magyarország Lisszaboni Nagykövetségének nagykövete, dr. Halmai Miklós fogadja a magyar csapatot. Ami azért nem annyira gyakori esemény. Ennek létrejöttében nagy szerepe volt a veszprémi Somogyi Kingának, aki a nagykövetségen a kulturális ügyekért felelős munkatársként dolgozik, és nagyon szereti a kézilabdasportot.

– Kedden fogadjuk a veszprémi küldöttséget – mondta megkeresésünkre dr. Halmai Miklós nagykövet. – Természetesen tájékozódtam a csapatról, amelynek legfontosabb ismertetőjele, hogy magyar játékosok alkotják a keretét és így is sikerült kijutnia a nemzetközi porondra. Izgatottan várom a mérkőzést. Úgy intézem az ügyeimet, hogy személyesen is ott lehessek a találkozón. Természetesen a veszprémiek győzelméért szurkolok. Még akkor is, ha tisztában vagyok azzal, hogy a Benfica az utóbbi időben nagyon megerősödött.

Dr. Halmai Miklós nagykövet azt is elmondta, hogy mit szeretne leginkább látni a katari labdarúgó-világbajnokságon.

– Ha már a magyarok sajnos nincsenek ott, akkor Portugália–Argentína finálét várok, ezen belül Lionel Messi és Cristiano Ronaldo csatáját, hiszen mindketten utoljára lépnek pályára világbajnokságon, és ez a trófea még hiányzik a gyűjteményükből.

A Benfica–Fejér B.Á.L Veszprém kézilabda-mérkőzés kedden 20.45-kor kezdődik, és élőben közvetíti a Sport TV.

Donát Tamás

A képen dr. Halmai Miklós nagykövet. Fotó: lisszabon.mfa.gov.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]