Kultúra · 2016.07.12.

VESZPRÉMFEST – Omarával és Diegóval kezdődik

A szombati, július 16-ai Jamie Cullum-koncert kivételével még minden előadásra kaphatók jegyek. A mai, szerda esti Omara Portuondo és Diego el Cigala-koncert helyszíne a közelgő rossz idő miatt a Veszprém Aréna!

Az idei VeszprémFest a korábban megszokott négy helyett öt nagykoncerttel várja a nézőket július 13-a és 17-e között. Gregory Porter, Jamie Cullum és a Thievery Corporation a tervek szerint a várban felállított színpadon lép fel, Lisa Stansfield koncertjét pedig – a hatalmas érdeklődésre való tekintettel – a szervezők áttették a Veszprém Arénába.


Omara Portuondo és Diego el Cigala európai turnéjuk részeként „ugranak el” Veszprémbe július 13-án, szerdán. A nyolcvanöt éves Omara pályafutásának hetvenedik évfordulóját ünnepli idén, és most először áll színpadra Diego el Cigala spanyol flamencoénekessel. Omara Portuondo pár éve már fellépett a VeszprémFesten a Buena Vista Social Clubbal.

Gregory Porter amerikai jazzénekes 2015-ben másodszor nyerte el a JazzFM Awardson Az év nemzetközi jazzművésze díjat, és van egy Grammyje is 2014-ből. Napjaink legkeresettebb jazzénekeseinek egyike, aki imádja a gospelt, a bluest, a soult is. Veszprémben idén megjelent albumának dalait adja elő, emellett korábbi lemezeinek anyagából is válogat július 14-én, csütörtökön

Lisa Stansfield a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején uralta a slágerlistákat. Az angol hölgy a legnépszerűbb popelőadók egyike volt a világon, 15 millió lemezt adott el. Lisa 2013-ban fordult ismét a zene felé, hetedik albuma 2014-ben jelent meg. A VeszprémFest közönsége természetesen a leghíresebb slágereit hallhatja az arénában július 15-én, pénteken.

Jamie Cullum még csak 36 éves, de díjainak száma máris meghaladja az egytucatot, eladott lemezeinek száma pedig a tízmilliót. Ez utóbbival ő az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb jazzművésze. Jamie először lép színpadra Magyarországon július 16-án, szombaton.

A VeszprémFest idén a Thievery Corporation nevű washingtoni duó fellépésével zárul július 17-én, vasárnap. Rob Garza és Eric Hilton természetesen zenészbarátai társaságában szórakoztatja a közönséget, amelynek tagjai táncra is perdülhetnek, hiszen ez az idei fesztivál egyedüli állóhelyes koncertje. Különleges, sok-sok stílust magába foglaló zenei világuk minden bizonnyal tetszik majd a hallgatóságnak. Koncertjük előtt a Barabás Lőrinc Live Act című előadást hallhatja a közönség.

A VeszprémFest kísérőrendezvénye – amely már nem is számít kísérőrendezvénynek, hiszen maga is egy önálló fesztivál – már péntek óta tart az Óváros téren. A Rozé-, rizling- és jazznapok napi három koncerttel, hatalmas étel- és italkínálattal várja azokat, akik szeretnék magukat jól érezni.


[fbcomments]