Szórakozás / Kultúra · 2020.12.04.

VESZPRÉMFEST 2021 – Ismét jön Tom Jones és Jamie Cullum

Tom Jones és Jamie Cullum – világsztárok, akik évekkel ezelőtt már zajos sikert arattak a VeszprémFesten. A két művészt 2021-ben ismét a prémium zenei fesztivál fellépői között köszönthetjük: Jamie Cullum július 14-én a História kertben, Tom Jones július 18-án a Veszprém Arénában ad koncertet.

Egy év kényszerszünet után, 2021 július 12–18. között újra várja közönségét a VeszprémFest. A jövőre egy héten át zajló fesztivál nagyszínpados koncertjei közül a szervezők most két nap programját jelentették be, hangsúlyozva: hisznek abban, hogy jövő nyáron már lesznek fesztiválok.
Július 14-én a História Kertben (esőhelyszín Veszprém Aréna) lép fel Jamie Cullum. Az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb jazzművészének számító Cullum 2016-ban már járt Veszprémben, akkor a Veszprém Arénában adott felejthetetlen hangulatú koncertet, mely egyébként a zenész első magyarországi fellépése volt.
A 40 éves művész egyedi megközelítésben ötvözi a jazzt, a popot és a rock-ot. Pályafutása során olyan kultikus helyeken koncertezett, mint a Hollywood Bowl és a Carnegie Hall, a Fuji Rock vagy a Glastonbury Fesztivál, és olyan előadókkal állt egy színpadon, mint Amy Winehouse vagy Billy Joel. Nem csak előadóként, de zeneszerzőként is sikeres: írt zenét John Cusack és Clint Eastwood filmjéhez is.
Cullum összesen nyolc sorlemezt jelentetett meg, melyekből ezidáig több mint tízmillió példány talált gazdára. Utoljára 2019-ben, Taller címmel jelentkezett önálló stúdióalbummal, 2020-ban pedig élete első karácsonyi lemezével, a The Pianoman at Christmasszel lepte meg rajongóit.
Színpadi karrierje mellett rádiósként is dolgozik: jelenleg is főműsoridőben fut díjnyertes heti show-ja a BBC Radio2-n, Európa leghallgatottabb rádiócsatornáján, ahol DJ-ként elsőként mutatott be olyan új jazzsztárokat, mint Gregory Porter vagy Laura Mvula.
Július 18-án egy igazi legenda, Sir Tom Jones lép a Veszprém Aréna színpadára, hogy megismételje 2017-es hatalmas sikerű koncertjét. Az est egyik különleges meglepetése volt, amikor Tom Jones az előzenekarként fellépő Pribojszki Mátyást közös zenélésre invitálta a koncert végén.
Tom Jones azon kevés zenei előadók egyike, akik a modern popzene hajnalán kezdték karrierjüket és töretlenül, a mai napig fontos lemezekkel és fellépésekkel folytatják pályafutásukat. Magával ragadó előadásmódja zenei korszakokon és műfajokon ível át, fiataloknak és időseknek, férfiaknak és nőknek, a mainstream és a rétegzene rajongóinak egyaránt szól.
A 80 éves művész mozgalmas pályafutása során összesen 41 stúdióalbumot készített, melyek több mint 150 millió példányban keltek el világszerte. Legutóbbi stúdióalbuma 2015-ben Long Lost Suitcase címmel jelent meg. Dalaival 36 alkalommal szerepelt az Egyesült Királyság, 19-szer az Egyesült Államok Top 40-es listáján.
1966-ban megkapta a legjobb új művésznek járó Grammy-díjat, 1989-ben MTV Video Music Awardot, valamint két Brit Awardsot nyert el, 2006-ban II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte zenei szolgálataiért. 2012-től egy széria kihagyásával a The Voice UK egyik meghatározó zsűritagja.

Jegyek: veszpremfest.jegy.hu

Jamie Cullum. Fotó: Danny North

Jamie Cullum. Fotó: Danny North

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!