Sport · 2021.06.12.

Veszprém: Sportfejlesztések rohamléptekkel

Sorozatban értek el kiváló eredményeket a veszprémi sportklubok. Érdemes számba venni őket, mert a most véget érő bajnokságokon a sportszakértők szerint is kiváló teljesítményekkel büszkélkedhettek. Veszprém igazi sportváros!

Magyar Kupa-győztes és bajnoki harmadikként zárt a Balaton Bútor Futsal Club Veszprém. A Veszprémi KKFT férfi kézilabdacsapata, amely csak magyar fiatalokkal küzdötte végig az idényt, nem csupán a legmagasabb osztályba jutott fel, hanem a sokkal tehetősebb klubok mezőnyében lett a hetedik. Bejutott továbbá a legjobb négy közé a Magyar Kupában és a Ligakupában is.

Említésre méltó eredmény, hogy az NB I.-be jutott a VESC női röplabdacsapata, a Practical VLS NB III-as labdarúgócsapata pedig bronzérmes lett. Ilyen sikercunamit nagyon régen nem könyvelhettek el a sportkedvelők a királynék városában. Az igazsághoz tartozik, hogy – bárhogyan is állnak az ügyek a Telekom Veszprém táján – megnyerték a Magyar Kupát és ezüstérem került a játékosok nyakába a bajnokság végén. Mindenki tudja, hogy ez kevés tőlük, de most csak ennyire tellett a rekord magyar bajnoktól.

Porga Gyula polgármesternek a sportrendezvényeken gyakran visszatérő gondolta, hogy a megyeszékhely csapatai, különös tekintettel a labdajátékokra, sokkal jobban teljesítenek, mint, amilyen támogatást kapnak az önkormányzattól. Úgymond voltak és még vannak is a sport területén infrastrukturális hiányosságok is. Gyorsleltárt készítve elmondható, hogy a belvárosi és a Március 15. utcai tornaterem korszerűsítésén kívül az elmúlt évtizedekben igazán emlékezetes, maradandó sportlétesítmény nem épült. Az igazsághoz tartozik, hogy a korábbi városvezetésnek nem álltak rendelkezésére olyan erőforrások, mint például az európai uniós milliárdok, amiből egyeseknek rengeteg jut, másoknak jóval kevesebb.

Tény az is, hogy a városvezetés, a polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő, a jelenlegi önkormányzati ciklusban együttesen jelentősen hozzájárultak Veszprém sportéletének további erősítéséhez, fejlődéséhez – természetesen nem csupán önkormányzati támogatásból. Három műfüves kispályával gazdagodott a város. A Báthory, a Kossuth és a Deák általános iskolában vehették birtokukba a gyerekek a korszerű létesítményeket. Már korcsolyázhatnak, jéghokizhatnak a sportág kedvelői a műjégpályán.Még néhány nap és átadásra kerül az sportuszoda. A VEDAC dobópályájának első üteme már elkészült, őszre új otthonba költözhetnek a Veszprémi Torna Club versenyzői és lerakhatják az alapkövét az új futballstadionnak is. Folytatódhat a városi stadion, a futófolyosó korszerűsítése, további fejlesztése.

D. T.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!