Szórakozás · 2018.06.18.

VESZPRÉM MÁSKÉPP – Nyári sétaújdonságok

Júniusban három új útvonalat avat a Veszprém másképp szépségekre szomjazó és nosztalgiázni vágyó útitársaival.

A Villamustra nem apácazárda, hanem az első balatonalmádi program, amely az évszázados fürdőkultúra inspirálta menő villákat fűzi egy sétacsokorba. A villák és nyaralók mellett Almádi ékköve a Szent Erzsébet liget, amelyet a NaTúra sorozat legújabb részében, a Tóparti NaTúrában járnak be. Veszprémben pedig, ahogy tavaly megígérték, újra bemerészkednek az egykori úttörővasút alagútjába, miután Vidámpark Annosétánkon felidézik a hajdani vurstli játékelemeit.


A gyermekes családoknak továbbra is a veszprémi városi állatokat kukkoló FelfedeZOO játékos városnézéssel és a Betekints Étterem által patronált Őrölt család malomséta-vetélkedővel kedveskednek. Emellett havi rendszerességgel indulnak megszokott veszprémi sétáik: a Víziközmű Múzeum látogatással végződő A víz az úr, az egykor virágzó zsidó közösség emlékét felelevenítő Művészek, rabbik, kereskedők és mártírok nyomában, a Séd-menti élővilágot bemutató Betekints NaTúra és geosétájuk, a Veszprém Geopolisz. Népszerű malomtúrájuk pedig augusztusban pörög fel újra gyalog (Malomsorosok a Séd völgyében) és kerékpáron (MalomKERÉKtúra) egyaránt.

A programok garantált események, időjárástól függetlenül indulnak, és előzetes regisztráció után lehet rajtuk részt venni. Regisztrálás: info@turajo.hu, 20 824 4675, turajo.hu. A folyamatosan frissülő honlapon olvashatnak a programokról, érdekességekről, és akár sétautalványt is vásárolhatnak ajándékba.


[fbcomments]