Szórakozás / Kultúra · 2020.07.13.

VESZPRÉM–BALATON FILMPIKNIK – Nyilvánosak az ingyenes rendezvény helyszínei

Szeptember 3. és 5. között rendezik meg a Veszprém–Balaton Filmpikniket, ahol az év legjobb magyar filmjeit ingyenesen nézheti majd meg a közönség. Immár nyilvános, hogy mely vízparti és városi helyszíneken zajlik majd az esemény.

Veszprémben a Hangvilla, az Expresszó és a Vár (Szentháromság tér) ad otthont a filmes rendezvénynek, míg Balatonfüreden a Balaton Moziban és a Tagore sétányon, óriáskivetítőn láthatják a filmbarátok a tavalyi filmtermés legjavát. Az ingyenes eseményre több ezer embert várnak a szervezők. A hangulatos szabadtéri és városi színhelyekkel szeretnének izgalmas közeget teremteni annak érdekében, hogy a magyar filmek és a közönség a járvány után újra egymásra találhasson. A Veszprém–Balaton Filmpikniken a Magyar Mozgókép Szemle díjazottjait és hazai filmklasszikusokat vetítenek ingyenesen. A sorozatot zenei és gasztroprogramok, valamint szakmai programok és közönségtalálkozók színesítik. A szervezők fontosnak tartják, hogy találkozóhelyet kínáljanak a szakmának, tovább erősítve a mozgóképművészet szerepét Veszprémben és a Bakony-Balaton régióban.

Az Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósuló új filmes esemény a Veszprém–Balaton 2023 EKF program, a Nemzeti Filmintézet és a Magyar Filmakadémia szoros együttműködéséből születik meg. A Veszprém–Balaton Filmpiknik azt a törekvést támogatja, hogy Veszprém és a Balaton kulturális-kreatív régiója erősödjön, európai láthatósága növekedjen.

A filmes szakma a kilencvenes évek óta nem képviselteti magát a régióban semmilyen nagyobb szakmai, vagy közösségi programmal, ekkor szervezték meg utoljára a Veszprémi Tévétalálkozót. A város és a Balaton atmoszférája ugyanakkor ideális egy filmes találkozó számára, ezért is tartjuk örömtelinek és ígéretesnek a kezdeményezést – mondta Can Togay János, a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. művészeti és kreatív igazgatója és Muszatics Péter, a filmpiknik művészeti igazgatója.

A Veszprém–Balaton Filmpiknik társrendezvénye a Könyv–Bor–Jazz, melynek keretében Balatonfüreden három napig egymást váltják az író-olvasó találkozók, a tárlatvezetéssel háziasított borkóstolók és a Blaha utca reformkori házainak árnyékában zendülő jazzkoncertek.

A Veszprém–Balaton Filmpiknikre több ezer embert várnak a szervezők. A hangulatos szabadtéri és városi helyszínekkel szeretnének kellőképpen izgalmas közeget teremteni annak érdekében, hogy a magyar filmek és a közönség a járvány után újra egymásra találhasson.

eszeki_p_hirdetes.cdr

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!