Közérzet / Kultúra · 2020.05.11.

VESZPRÉM–BALATON 2023 EKF – Nevet és szlogent keresnek az önkéntes programnak

Az önkéntesség kiemelt szerepet játszik az összes sikeres Európa Kulturális Fővárosa programban, ezért Veszprémben is komolyan veszik. Ez az az eszköz, ami a közösség aktivizálásával bevonja és közösségi élményhez segíti az adott terület lakóit.

Valahol mindannyian önkéntesek vagyunk, hiszen alkalomadtán szívesen segítünk a szomszédunknak, vállalunk feladatot a gyerekeink iskolájában, óvodájában, szedünk szemetet a lakhelyünkhöz közeli erdőben, vagy ültetünk fát az utcánkban – mondta Jelinkó Mónika, a VEB2023 program önkéntességért felelős projektmenedzsere. – Szeretnénk, ha ez a pozitív társadalmi jelenség széles körben elterjedne és hozzásegítené városunkat és régiónkat az EKF program sikeréhez. Ugyanis az önkéntesség egy igazi win-win helyzet, hiszen úgy szerezhetünk pozitív élményeket és tudást, hogy közben segítünk valakinek, vagy létrehozunk valamit és egy közösség részesei is lehetünk.


A pályázat szervezői május 21-ig, a Facebook-oldalukon, a témában megjelent post alatt kommentben, az oldalnak küldött üzenetben, vagy az ekfabc@veszprembalaton2023.hu címen várják a javaslatokat. A névadópályázat teljes kiírását, az EKF program weboldalán olvashatják az érdeklődők.

A beérkező javaslatok közül öt pályamunka nyilvános közönségszavazással, öt másik pályamunka az EKF szakértői csapatának szavazataival jut be a döntőbe. A tíz legjobb javaslat közül egy hétfős szakmai zsűri választja majd ki a nyertest. A zsűritagokat az EKF program Facebook-oldalán ismerhetjük meg a pályázati időszakban.


[fbcomments]