Vallás · 2022.11.09.

VESZPRÉM ARÉNA – Karácsonyi gospel

Fennállása során először érkezik Magyarországra a Vincent Bohanan vezette New York-i gospelkórus, a Sound of Victory. A koncert december 12-én lesz a Veszprém Arénában.

A 25 fős csapat produkcióját élőben kíséri egy zenekar. Látványos koreográfiával és egyéb show-elemekkel varázsolnak karácsonyi hangulatot a közönség számára. A kórushoz csatlakozik David Bratton világhírű szólista is, aki több mint 52 héten át vezette a Billboard gospellistáját. A formáció Veszprém után pár nappal, december 17-én a pápának fog énekelni a vatikáni karácsonyi koncerten.

A kórus nem titkolt célja, hogy esélyt és célt adjon azoknak a szegénységben, kirekesztettségben élő bronxi és brooklyni fiataloknak, akik szeretik a zenét, hisznek a közösség erejében és keresik az Istenhez vezető utat.

– Korán megfogalmazódott bennem, hogy egy nap szeretnék egy saját csapatot – mondta egy korábbi interjúban Vincent Bohanan, a kórus vezetője. – Aztán eljött a pillanat, amikor azt láttam, hogy annyi fiatal van körülöttem, akik keresik a helyüket a világban, hogy életre hívtam a kórust. A negyedik próbán már százan voltunk. Most, nyolc évvel később itt vagyunk, beutazzuk a világot, és elvisszük az örömhírt mindenhova, ahol járunk. Ez nem csupán egy kórus, hanem egy mozgalom. Megtisztelő számomra, hogy ezekkel a csodálatos emberekkel lehetek hétről hétre, és a színpad segítségével megoszthatjuk a világgal azt a szeretetet, ami bennünk van egymás és Isten felé.

A csapat az évek alatt rengeteget koncertezett, és olyan előadókkal osztotta meg a színpadot, mint a Grammy-díjas Cece Winans vagy Mariah Carey.

A 25 koncertből álló turnésorozat veszprémi állomásán a mindenki által jól ismert karácsonyi gospelslágereken kívül John Lennon és Whitney Houston dalai is felcsendülnek majd.

gospel, VESZPRÉM ARÉNA – Karácsonyi gospel
Kép a sajtótájékoztatóról

A koncert helyszínén gyűjtést szervez a Magyar Református Szeretetszolgálat. A befolyt adományokból a karitatív szervezet tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket vásárol, melyekkel Veszprém megyei rászoruló családokat támogatnak az adventi időszakban.

A programról további információk, valamint a jegyvásárlással kapcsolatos tudnivalók ezen az oldalon érhetők el.


[fbcomments]