Közérzet · 2021.05.19.

Veszélyhelyzet van! Hadházy spenótot szed

Európa legsikeresebb járványkezelésének örvendhetünk – állítólag. Örülünk is a jól alakuló járványügyi adatoknak, a nyitásnak. Ám valami nem stimmel. A parlament meghosszabbította a rendkívüli jogrenddel járó veszélyhelyzetet. Akkor most mi van?

A járvány lecsengőben, mégis őszig tart a veszélyhelyzet? Nyilván semmi köze sincs a járványhoz, hiszen az egészségügyi válsághelyzetre vonatkozó jogszabályok érvényesek és elegendőek a válságkezeléshez. Úgy tűnik viszont, veszélyhelyzet van a kormány környékén, ezért az jobb híján megmozgatta a parlamenti szavazógépezetét. Gyakorlatilag megszavaztatta a gyülekezési tilalmat. Mozgolódik az ellenzék, előválasztási előkészületek zajlanak, számítani lehet csődületekre, kisebb nagyobb hangoskodó társaságra. Csak semmi „tüntikézés”, a megfáradt kormányfőnek csendre van szüksége.

Ne szaporítsuk tovább a szót! Alább Hadházy Ákos Facebook-bejegyzése, benne a véleményünk:


„Teltházas meccset lehet szervezni, tüntetést viszont tilos. Ha bárki meghirdet egy eseményt a Facebookon, 1,5 milliótól indul a büntetés (kb. 300 nap kertészkedés). Mégis: meg kell találni annak a módját, hogy egyszerre és hatásosan tiltakozhassunk a kormány ámokfutása ellen. Lehet szurkolni, lehet teraszt nyitni a Kossuth téren (a Momentum már csinálta), lehet dudálni stb., vagy lehet a parlamentben beszólogatni a kormánynak és az esti tévéműsorban a fejünket csóválni. Ha valaki, én tudom, mennyire fél a miniszterelnök, ezért járok hétfőnként napszámosnak. De tízezreket nem lehet spenótszedésre küldeni!”

A vírus ürügyén Orbán Viktor megkaparintotta a teljhatalmat, egyhamar nem akaródzik neki elengedni.

Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala


[fbcomments]