Közérzet · 2022.04.13.

Veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok cseréje

A Veszprém Megyei Kormányhivatal felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy mielőbb gondoskodjanak lejárt okmányaik cseréjéről!

A 2020. március 11. és 2022. május 31. között lejárt személyazonosító igazolványok, vezetői engedélyek és útlevelek 2022. június 30-áig érvényesek. A lejáró okmányok cseréjéhez nincs szükség előzetes időpontfoglalásra a kormányablakokban és okmányirodákban, de a várakozási idő minimalizálása érdekében továbbra is javasolják az időpontfoglalást.

IDŐPONTFOGLALÁS TELEFONON: 1818


IDŐPONTFOGLALÁS ONLINE: MO.HU

Fontos információ, hogy a 2020. július 4. és 2020. november 3. között lejárt egyéb okmányok (pl. közgyógyigazolvány, parkolási igazolvány) már nem érvényesek!

A sorbanállás elkerülése érdekében lejárt jogosítványát személyes ügyintézés nélkül is meghosszabbíthatja. Ha lejárt a jogosítványa, az új okmányt – az orvosi alkalmassági vizsgálat után – személyes ügyintézés nélkül, automatikus eljárásban is megkaphatja. Ehhez egy online nyilatkozatot kell kitölteni, amelyet – a részletes tudnivalókkal együtt – a megújult magyarorszag.hu oldalon talál. A jogosítvány automatikus meghosszabbításával kapcsolatos információk és az ügyintézés elindítását szolgáló link itt található. A meghosszabbítás online ügyintézése illetékmentes. A jogosítvány meghosszabbítása az automatikus ügyintézésre vonatkozó nyilatkozat hiányában 4000 forintba kerül, a nyugdíjkorhatárt betöltő igénylő esetén 1500 forint.

További részletek a magyarorszag.hu oldalon olvashatók.

Veszprém Megyei Kormányhivatal

Fotó: vezess.hu


[fbcomments]