Kultúra · 2021.04.08.

Vers elvitelre

A magyar költészet napja alkalmából Vers elvitelre címmel rendhagyó programot hirdet a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. és a veszprémi Művészetek Háza.

Könyvjelzőkön teszi közzé a régióban élő és alkotó kortárs költők egy-egy versét a magyar költészet napja alkalmából a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. és a veszprémi Művészetek Háza. A verses könyvjelzőket április 9. és 13. között a Vers elvitelre program keretében kapják ajándékba azok a vásárlók, akik elvitelre, vagy házhoz szállítással vásárolnak az akcióban résztvevő népszerű helyi éttermekben, kávézókban, pékségekben vagy borboltokban.

A költészet napi programhoz Éltető Erzsébet, Fenyvesi Ottó, Géczi János, Lanczkor Gábor, Szálinger Balázs és Tungli M. Klára költők verseiből válogattak a szervezők.


– A versek kiválasztásának szempontja egyrészről az volt, hogy a régióban élő költők minden generációja képviseltetve legyen, másrészről azt is fontosnak tartottuk, hogy bemutassuk: Keszthelytől Várpalotáig olyan kortárs költők élnek és alkotnak közöttünk, akikre joggal lehetünk büszkék – mondta Varga Richárd, az EKF kulturális projektmenedzsere. – Természetesen a József Attila-díjas alkotókat semmiképp sem szerettük volna kihagyni, de fontosnak gondoltuk azt is, hogy rávilágítsunk a régiós költészet elképesztő sokszínűségére.

Az ajándék verses könyvjelzőkkel a VEB2023 EKF és a Művészetek Háza a magyar líra ünnepe és a kortárs költészet népszerűsítése mellett szeretné ráirányítani a figyelmet a helyi vendéglátósokra is, akik a jelenlegi nehéz időszakban elviteles vagy házhoz szállító szolgáltatásokkal tartják életben a régió gasztronómiáját.

A Veszprém–Balaton 2023 Zrt. a költészet napi akcióhoz kapcsolódóan játékot is hirdet közösségi oldalán. A partner vendéglátóhelyek listája itt és a játékszabályzat itt elérhető (a második linken a játékszabályzatra kell kattintani).


[fbcomments]