Kultúra / Életmód · 2019.12.09.

VENŐKE – Női Helytállás díjasok

A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület az 1956. december 6-ai néma nőtüntetés emlékére megalapította a Női Helytállás díját, amit minden évben az arra érdemes hölgyeknek adnak át.

1956. december 4-én Budapesten, a Hősök terén kezdődtek a nőtüntetések. Veszprémben december 6-án az asszonyok és lányok némán, virágokkal vonultak és emlékeztek a megtorlások áldozataira: a halottakra, bebörtönzöttekre.

A Női Helytállás díját idén ők kapták:

Bélafiné dr. Bakó Katalin vegyészmérnök, biomérnök, a kémia tudomány (MTA) doktora, jelenleg a Pannon Egyetem Mérnöki Karán a Biomérnöki Intézet igazgatója, a Hungarian Journal of Industry and Chemistry tudományos folyóirat főszerkesztője.

Dr. Fogarassyné dr. Vathy Ágnes informatikus, az informatikai tudományok doktora. 1998 óta dolgozik a Pannon Egyetemen, jelenleg a Műszaki Informatikai Kar Rendszer- és Számítástudományi Tanszékének tanszékvezető docense, valamint a karon működő Egészségügyi Üzleti Analitikai Kutató-Fejlesztő Központ szakmai vezetője.

Dr. Hangos Katalin informatikus, a kémiai tudományok doktora, 1996 óta dolgozik a Pannon Egyetemen. Jelenleg operatív szakmai vezető egyetemi tanár a Villamosmérnöki és Információs Rendszerek Tanszéken. A Pannon Egyetem Informatikai Tudományok Doktori Iskola vezetője.

Dr. Navracsics Judit egyetemi tanár, a tudományok doktora, a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar dékánja, az egyetem Magyar és Alkalmazott Nyelvtudományi Intézetének igazgatója, a Többnyelvűségi Nyelvtudományi Doktori Iskola vezetője.

Dr. Palágyi Sylvia régész, a történettudomány-régészet kandidátusa. Negyven éven át (1967–2007) a Laczkó Dezső Múzeumban (korábban Bakonyi Múzeum) folytatta kutatásait. 1976-tól a balácai római kori villa programvezetője volt. 1979-től a múzeum régészeti osztályának vezetője lett. 2008 és 2011 között a veszprémi Gizella Királyné Múzeum igazgatója.

Dr. Padisák Judit limnoökológus, a biológiai tudomány doktora. 1998 óta dolgozik a Pannon Egyetemen, jelenleg a Mérnöki Kar Környezettudományi Intézetének intézetigazgató professzora, valamint az egyetem Doktori és Habilitációs Tanácsának elnöke. A Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja.

Dr. Skodáné dr. Földes Rita vegyészmérnök, az MTA doktora. 1987 óta dolgozik a Pannon Egyetemen, jelenleg a Mérnöki Kar Szerves Kémiai Intézeti Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára. Az MTA Veszprémi területi Bizottságának alelnöke.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!