Kultúra · 2022.05.12.

Vegyeskar – Vidám, dalos délután a Hangvillában

A Veszprém Város Vegyeskara Egyesület május 15-én vasárnap 17 órakor vidám dalos délutánt szervez sok közös énekkel, Éneklő Ifjúság és Éneklő Magyarország kórustalálkozó elnevezéssel a Hangvillában.

A fellépők között szerepel a Pueri Castelli Gyerekkórus, a VVV Vokál, a Padragi Bányász Férfikórus, a Zirci Városi Vegyeskórus, az Orlando Énekegyüttes és a házigazda Veszprém Város Vegyeskara.

A kórusok és az elhangzó művek sokszínűsége jellemzi a színvonalas programot, amely A zene városa – A városlakók zenéje című pályázat keretein belül valósul meg. A négy tevékenységsorozatból álló közösségfejlesztő pályázati program egy Európai Unió által támogatott kulturális programsorozat egyik állomása. A városi rendezvényeken, hangversenyeken kívül interaktív előadások, szakmai mentorprogramokat szervez a vegyeskar. Megalakult a Z-vitamin elnevezésű felnőtt énekes csoport is, mint a muzsikálás egyedi és új formája, ahol a zene, mint vitamin fejti ki gyógyító hatását.


Veszprém Város Vegyeskara egyébként folyamatosan várja énekelni vágyó dalos társait. Próbáit minden hétfőn és csütörtökön este tartja a Hangvillában lévő próbatermében.

A vezető képen Veszprém Város Vegyeskara


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]