Kultúra · 2016.09.17.

VEGYES KAR – A hatvanadik évforduló

Halálának kilencedik évfordulóján Zámbó Istvánra, kórusalapító karnagyukra emlékeztek tegnap Veszprém Város Vegyeskarának tagjai a Vámosi úti temetőben. Az idei tiszteletadásnak különös jelentőséget adott, hogy az együttes idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, amire egész napos eseménysorozattal készülnek.

Jövő vasárnap, szeptember 25-én délelőtt 11 órakor ünnepi közgyűlést tartanak a Hangvillában, ott mutatják be a vegyes kar elmúlt hat évtizedét összefoglaló jubileumi kiadványt is. A konferenciateremben kiállítás nyílik, ugyancsak a kórus életének dokumentumaiból. Az eseményre és az utána következő ebédre az egykori dalostársakat is szeretettel várják.

Dr. Papp Sándor, a kórus egykori elnöke és Erdélyi Ágnes karnagy az emlékezésen

Dr. Papp Sándor, a kórus egykori elnöke és Erdélyi Ágnes karnagy az emlékezésen

A jubileumi hangverseny délután öt órakor kezdődik, jegyek ezerforintos áron elővételben és a koncert kezdete előtt a helyszínen vásárolhatók. A hangverseny első fele a Zenei családfánk – törzse, lombja, virága címet viseli, a szünet után pedig Kodály Budavári Te Deuma szólal meg Veszprém Város Vegyeskara és a Műegyetemi Zenekar előadásában, Erdélyi Ágnes és Erdélyi Dániel vezényletével. A szólókat Halmos Eszter, Megyesi Schwartz Lúcia, Csobolya József és Tóth János énekli. Az est érdekessége, hogy a Kodály-mű előadására a kórus egykor volt tagjai is meghívást kaptak, és közülük sokan éltek is a lehetőséggel, hiszen a hat évtized alatt valamikor szinte biztosan énekelték már a darabot.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!