Sport · 2023.03.01.

VEDAC – Veszprémben dőlnek el a dobóbajnoki címek

Közel 150 dobóatléta méreti meg magát a tavasz első hétvégéjén a Felnőtt és U16 Téli Dobó Magyar Bajnokságon. A verseny házigazdája a VEDAC lesz.

Egy hónapon belül három országos bajnokságot is rendez a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC). Március első hétvégéjén, 4-én és 5-én a Felnőtt és U16 Téli Dobó Magyar Bajnokságot, március utolsó hétvégéjén, 25-én és 26-án az U20 és U18 Téli Dobó Magyar Bajnokságot, április 2-án pedig a Hegyifutó Félmaratoni Magyar Bajnokságot rendezi meg a veszprémi klub.

A felnőtt és U16 korosztályban is népes mezőnyt, közel 150 dobóatlétát várnak a veszprémi rendezők. A legrangosabb mezőny férfi-kalapácsvetésben várható, ahol a legjobb szombathelyi és veszprémi atléták is dobókörbe állnak. Nevezett a bajnokságra a vasiaktól a világbajnoki bronzérmes Halász Bence, az olimpiai bajnok Pars Krisztián, az utánpótlás EB-bronzérmes Rába Dániel, és a legutóbb Veszprémben 74 méter felett teljesítő Varga Donát. A hazaiak közül az ifjúsági világbajnok Pásztor Bence, a közel 73 méteres egyéni csúccsal rendelkező Czeller Gábor és a tavalyi U20-as világranglista második Csekő Miklós is megméreti magát.


Női kalapácsvetésben a bajnoki cím legfőbb várományosa a szombathelyi Gyurátz Réka, és ott lesznek a mezőnyben a veszprémi fiatalok, Csatári Jázmin és Fertig Fanni is.

A férfidiszkoszvetés legfőbb esélyese a nyíregyházi Káplár János, de három VEDAC-os, Strigencz Zalán, Péringer Márk és Mozsdényi Dávid is odaérhet a dobogóra. A nőknél a bajnoki cím várhatóan a nyíregyházi Kerekes Dóra és a Maximus SE versenyzője, Váradi Krisztina között fog eldőlni.

A képen balról jobbra: Csatári Jázmin, Pásztor Bence, Csekő Miklós és Czeller Gábor. Fotó: VEDAC






Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]