Sport · 2019.10.11.

VEDAC – Szezonzáró dobóverseny adománygyűjtéssel

Népes mezőny részvételével, október 12-én, szombaton rendezik meg a VEDAC Dobóakadémia évadzáró dobóversenyét.

Múlt szombaton Székesfehérváron, az ARAK dobóversenyén három egyéni csúcs is született, Wagner Kírának (3 kg, 47.22), Csatári Dominikának (3 kg, 56.79) és Gombás Petrának (4 kg, 57,86) is sikerült megjavítania legjobbját. Gombás Petrának ráadásul már csak 14 cm hiányzik a jövő évi junior világbajnokság 58 méteres kiküldetési szintjéhez, amit akár a szezonzáró versenyen teljesíthet.


Természetesen több egyéni csúcs várható most szombaton, melyre összesen 261 nevezés érkezett az ország különböző pontjairól és Szlovákiából. A legnagyobb létszámban a VEDAC Dobóakadémia és a szombathelyi Németh Pál Dobóakadémia versenyzői vesznek részt a megmérettetésen. Veszprémben zárja az évadot a VEDAC testvéregyesülete, a Pápai AC is.

Az évadzáró dobóverseny fontos esemény a dobók számára, hiszen a szezon zárásaként a dobóatlétika ünnepének számít. Az elmúlt években a verseny teljes klubszintű eseménnyé bővült, a dobók meghívták a futó és ügyességi szakág sportolóit, edzőit, szülőket és szimpatizánsokat, akik a verseny megtekintése mellett pörköltfőzésben, batyus buliban vehetnek részt.

[stextbox id=”grey”]Immár az is hagyomány, hogy a szervezők gyűjtést rendeznek a veszprémi Állatvédő Egyesület javára. Aki szeretne segíteni, október 14-ig vihet a VEDAC-hoz kutya- és macskaeledelt, kölyökcica tápot, kölyökkutya tápot, tisztítószereket, törölközőket, pokrócokat.[/stextbox]


[fbcomments]