Sport · 2021.05.14.

VEDAC: sporttábor főként a szabadban

A VEDAC által szervezett sporttábor június végétől július végéig várja a táborozni, mozogni vágyó gyerekeket a veszprémi városi stadionban.

Június 28-tól egymást követő öt héten keresztül rendez nyári atlétikai sporttábort a VEDAC. Érdeklődésben a korábbi években sem volt hiány, de idén a koronavírus járvány miatt még nagyobb igény mutatkozik az egyesület nyári táboraira, hiszen sok szülőnek elfogyott vagy nagyon véges az idei szabadsága.

A VEDAC továbbra is az egyik legalacsonyabb tábor részvételi díjat kérő egyesület a városban, ugyanakkor a tartalom és a program még a korábbi éveknél is erősebb lesz. A gyerekek napi háromszori étkezése mellett színes sportprogramok, kézműves foglalkozások, állatkert látogatás és számos egyéb programok várják a jelentkezőket.


A táborba 6–14 éves korig várják a gyerekeket Esső András táborvezető koordinálásával nemcsak Veszprémből, hanem a környező településekről is.

Mivel ez egy atlétikai sporttábor, ezért természetesen evidenciának számít az atlétikai versenyszámok kipróbálása, ugyanakkor számtalan más mozgásformára is lehetőség nyílik. A legegyszerűbbek a kidobó, foci, tollas, röp- és kézilabda, falmászás, de kézműveskedhetnek is a résztvevők.

A VEDAC-nál fontos szempont, hogy a gyerekek a vakációt minél több fizikai aktivitással töltsék. Ehhez a célhoz remekül illeszkednek a sporttáborok. A sportfoglalkozások mellett minél több időt igyekeznek a szabadban, friss levegőn, a természetben tölteni, melyre jó adottság a városi stadion területe, de a közelben lévő Gulya-domb és az állatkert is. A szabadtéri programok a járványhelyzetből fakadó bezártságot is hivatottak kompenzálni.

Jelentkezni és érdeklődni Esső Andrásnál, a +36 20 777 4082-es telefonszámon, valamint a vedac@vedac.hu mailcímen lehet.

Fotó: VEDAC


[fbcomments]