Sport · 2018.03.24.

VEDAC – Profi rendezvényszervezés a cél

Rekordlétszámmal indított atlétika versenybíró tanfolyamot a VEDAC, ami egy fontos lépése a klub megújuló rendezvényszervezési mechanizmusának.

Soha korábban nem indult ekkora létszámú atlétikai versenybírói tanfolyam Veszprémben: 45-en jelentkeztek a Magyar Atlétikai Szövetség Észak-Dunántúli Regionális Igazgatósága, a Pannon Egyetem Testnevelés és Sportintézete, valamint a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szervezésében indított képzésre, ami országosan is kiemelkedő létszámot jelent.


A jelentkezők többsége VEDAC-os kötődésű, korábbi vagy jelenlegi sportoló, edző, szülő, szimpatizáns, de érkeztek néhányan Tapolcáról és Székesfehérvárról is. A képzés májusban ér véget, sikeres vizsga esetén másod- és harmadosztályú, valamint külön vizsgával első osztályú versenybírói minősítést szerezhetnek a résztvevők.

– A legtöbb versenyt rendező atlétikai klub vagyunk az országban – mondta Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója –, ezért a legjobb rendezők is szeretnénk lenni! Azt tapasztaltuk, hogy szívesen jönnek hozzánk versenyezni az ország különböző pontjairól, de van még hova fejlődnünk. Az elmúlt fél évben nagyot léptünk előre, most azon dolgozunk, hogy felfrissítsük, kiszélesítsük a szervezői és lebonyolító csapatunkat, és profi rendezvényszervezővé váljunk.

A versenybírói tanfolyam szervezésében és a rendezvények koordinálásában jelentős szerepet vállal a VEDAC régi-új igazolása, Stiglic Edit, aki korábban sportolója, edzője és elnökségi tagja is volt a klubnak. Az elmúlt évtizedben országosan elismert versenybírói tevékenységet folytatott, a Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából ő koordinálja az egész versenybírói csapatot a legrangosabb hazai atlétika versenyen, a Gyulai Memorialon, az idei Ifjúsági Európa-bajnokságon, valamint tette ezt a tavalyi Európai Ifjúsági Olimpián (EYOF) is.

A VEDAC nemcsak atlétika versenyeket, hanem nagy létszámú szabadidősport rendezvényeket is szervez, mindkét területen képzett és tapasztalattal rendelkező lebonyolító csapatot épít. A klub ügyvezetője elmondta, hogy nemcsak a sportolói, hanem szimpatizánsi bázisa is nagy a VEDAC-nak, amelyre számíthatnak a rendezvények lebonyolításában. A csapatszervezésen túl az eszközállomány és a sportprogramok bővítését is tervezi a klub, mellyel tovább kívánja erősíteni aktív jelenlétét a veszprémi sportéletben.

 


[fbcomments]