Sport · 2019.03.09.

VEDAC – Öt veszprémi érem

Még a felkészülés elején járnak a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobói, ám elégedettek lehetnek a téli dobó országos bajnokságokon elért eredményekkel.

Az elmúlt hetekben Szombathelyen rendezték meg az ifjúsági és junior, majd a serdülő, újonc és felnőtt országos téli dobóbajnokságot. A két versenyen öt veszprémi érem született.

Nem vagyok maradéktalanul elégedett, ám minden eredménynek örülök – kezdte értékelését Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója. – Az ifi és junior ob-n Bedegi Bence és Gombás Petra tett ki magáért. Péringer Márk tavaly nagyon jó évet tudott maga mögött, de ez a viadal most nem sikerült jól neki. De nincs miért keseregni, ez előfordulhat bárkivel. Keményen edz tovább, és biztos vagyok benne, hogy a nyáron már sokkal jobb eredményekkel örvendeztet meg minket.

Török Krisztián kitért rá, a serdülőknél Kövér Fanni ezúttal is kiválóan teljesített, most nem gerelyben, hanem diszkoszvetésben szerzett magyar bajnoki címet.

Kövér Fanni ezúttal is kiválóan teljesített

Kövér Fanni ezúttal is kiválóan teljesített

Csatári Jázmin eredménye is igen dicséretes, ő még nagyon fiatal, szerintem még nagyon sokra hivatott, jövőre akár az ifi Európa-bajnokságon is részt vehet. Orbán Éva ezüstérmének is örülök, mert tavaly ilyenkor még csak 60 métert tudott. Bizakodva várom a szezon folytatását – hangsúlyozta a szakmai vezető.

Csatári Jázmin eredménye is dicséretes

Csatári Jázmin eredménye is dicséretes

Eredmények: 

Férfi. Serdülő.
Diszkoszvetés: 8. Csekő Miklós 36.92.
Kalapácsvetés: 4. Görföl Benedek 55.97.

Junior.
Diszkoszvetés: 2. Bedegi Bence 47.43.
Kalapácsvetés: 4. Cserháti Simon 59.02. 5. Minyó Bence 54.57.

Felnőtt.
Diszkoszvetés: 5. Czeller Gábor 43.71.

Női. Serdülő.
Diszkoszvetés: 1. Kövér Fanni 41.41.
Kalapácsvetés: 2. Csatári Jázmin 58.14.

Újonc.
Diszkoszvetés: 4. Kéri Gerda 22.55.

Junior.
Diszkoszvetés: 5. Gombás Petra 28.77.
Kalapácsvetés: 3. Gombás Petra 52.26.

Felnőtt.
Kalapácsvetés: 2. Orbán Éva 63.32.


[fbcomments]