Sport · 2018.07.19.

VEDAC – Nyolc érem és öt bajnoki cím

Kimagaslóan szerepeltek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club sportolói a múlt hétvégén megrendezett serdülő és újonc atlétikai országos bajnokságon, Miskolcon.

A korosztályos országos bajnokságon csak a Ferencváros tudott több aranyérmet szerezni a VEDAC-nál – a fővárosiak hetet gyűjtöttek, így a veszprémi a második legeredményesebb egyesület lett. A bakonyiakon kívül viszont egyetlen klub sem mondhatta el magáról, hogy mindhárom szakágban – ügyességi, dobó, futó – is képes volt bajnoki címet szerezni.

A képen balról jobbra: Mozsdényi Dávid, Kövér Fanni, Dósa Jázmin, Máhl Krisztián

A képen balról jobbra: Mozsdényi Dávid, Kövér Fanni, Dósa Jázmin, Máhl Krisztián

A serdülő korosztályban Kövér Fanni kívánkozik az élre, aki két számban is magyar bajnoki címet ünnepelhetett. Máhl Krisztián tanítványa diszkoszvetésben 35.97 méterrel, míg fő számában, a gerelyhajításban 48.37 méterrel győzött.

Leány kalapácsvetésben Csatári Jázmin szerzett bronzérmet 53.97 méteres eredménnyel.

A futóknál Szemán Kittit kell megdicsérni, aki 1500 méterem a dobogó legalsó fokát foglalhatta el, 5:00.01 perccel, míg 3000 méteren 10:46.76 perccel alig maradt le a legjobbaktól, és negyedik lett.

Az ügyességi szakágban a távolugró Poharánszki Anna szállította a bajnoki aranyat. Kungl József tanítványa új egyéni csúccsal, 5.83 méterrel érdemelte ki az aranyérmet.

Középen Poharánszki Anna

Középen Poharánszki Anna

Az újonc korosztályban Rédling Renáta állhatott fel kétszer is az érmesek közé. A 2000 méteres versenyben utolérhetetlen volt, 6:59.08 perccel bajnoki címet ünnepelhetett. Szemán János futója az 1000 méteres akadályfutáson sem vallott szégyent, második lett 3:18.47 perces idővel.

Dósa Jázminé lett a klub ötödik aranyérme, aki 34.20 méterrel nyerte meg az újonc korcsoport gerelyhajító viadalát. Ugyanakkor Máhl Krisztián tanítványának diszkoszvetésben is jutott egy medália, 25.95 méterrel harmadik helyen zárt. Ugyanitt Kálinger Alexa 22.88 méterrel a negyedik helyezést érte el.

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója rendkívül elégedett a fiatalok teljesítményével

Úgy vélem, ezek az eredmények is azt bizonyítják, hogy egyesületünknél nagyszerű utánpótlás-nevelő munka zajlik. Szép jövő előtt állunk – fogalmazott.


[fbcomments]