Sport · 2018.08.11.

VEDAC – Nem jutott a döntőbe Orbán Éva

Az első csoportban volt érdekelt Orbán Éva a berlini Európa-bajnokságon, a női kalapácsvetés selejtezőjében. A döntőbe jutás nem lett volna reális, szerettük volna, ha nagyobbat dob, ám mégis a legfontosabb, hogy újra számolni kell vele a nemzetközi porondon is.

A berlini atlétikai Európa-bajnokságon az első csoportban selejtezett Orbán Éva. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club dobója az első kísérlet során rálépett a kalapácsvető kör peremére, emiatt érvénytelenítették a dobását. Másodjára a hálóba dobta a kalapácsot, majd a harmadik kísérlete érvényes lett, azonban az elért 59.16 méter nem volt elég ahhoz, hogy megelőzze riválisait.

A másik magyar induló, Gyurátz Réka 69.45 méterrel bejutott a legjobb tizenkettő közé. A fináléhoz 68.64 méteres eredmény kellett.

Éva számára a döntő nem lehetett idén reális cél, így az eredménynél sokkal fontosabb volt, hogy újra nemzetközi viadalon szerepelt, visszakerült a legjobbak közé. A magyar csúcstartó számára fontos a jövő évi világbajnokságra történő kijutás, egy jól sikerült felkészülés esetén pedig megvalósítható a döntőbe jutás és az olimpiai szintteljesítés is. A szezon még nem ért véget Éva számára, a következő két hónapban fogjuk még látni versenyezni.


[fbcomments]