Sport · 2018.11.14.

VEDAC – Négyszáz versenyző Nemesvámoson

Remek időjárás, látványos pálya, jó hangulat, színvonalas versenyzés jellemezte a mezei futók vasárnapi eseményét. A VEDAC által szervezett Vesz-Mont Group Kupának, vagyis a Mezei Futó Magyar Liga második fordulójának, valamint a Sport XXI. Program Közép-dunántúli Régiója mezei futó egyéni- és csapatversenyének Nemesvámos adott otthont. A résztvevői létszám minden várakozást felülmúlt, a két versenyen több mint négyszáz futó állt rajthoz.

Elsőként a Fejér és Veszprém megye U11-es és U13-as versenyzői mérték össze tudásukat. Az U11-es fiúk között Iróczki Ambrus (Tovafutók SE), Eichberger Máté (VEDAC), Sinku Dániel (SVSE), a lányoknál Kiss Zsófia (SVSE), Mayer Luca (Tovafutók SE) és Papp Sarolta (Viadukt SE) állhatott fel a dobogóra, a csapatversenyben SVSE, VEDAC, ARAK sorrend alakult ki csapatonként a legjobb nyolc versenyző eredményének figyelembevételével.


Az U13-asok mezőnyében a fiúknál az SVSE versenyzői, Küronya Bence, László Levente és Birnbauer Zsombor, a lányoknál Szemán Kata (VEDAC), Felber Zselyke (SVSE) és Bese Mirtill (ARAK) lettek dobogósok, a csapatversenyben az SVSE, az ARAK és a VEDAC versenyzői vehettek át érmet.

A Liga versenyeket a 2010–2012 között születettek számára rendezett kölyök futam vezette fel. A fiúk között a balatonfüredi Csima Alex nyerte a versenyt (3:32,0), majd két VEDAC-os futó, Esső Ádám (3:46,1) és Osváth Benedek (3:50,8) ért célba. A lányok között a nemesvámosi Nyerges Luca (4:15,7), a VEDAC-os Fischer Lili (4:17,8) és a veszprémi Ilowski Zolna (4:20,3) állhatott fel a dobogóra.

A serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt ligaversenyekre összesen 220 versenyző adta le a nevezését. A hazaiakat London olimpikonja, Kovács Tamás is képviselte, a díjak átadásában pedig a korábbi mezeifutó-bajnok, Dóczi Éva és Nemesvámos polgármestere, Sövényházi Balázs működött közre.

A serdülő fiúknál Baier Kristóf (Tempo Aqua, 12:36), Jakab András (DSC-SI, 12:39) és Karsai Gábor (Békéscsabai AC, 12:48), a lányoknál Csuta Dorottya (Pegazus Atlétika, 9:58), Szalay Zóra (DOVASE, 10:27) és Schmidt Martina Kármen (BHSE, 10:31) sorrendben ért célba az első három versenyző.

Az Ifjúsági Ligában a fiúknál Sós Barnabás (DSC-SI, 15:34), Sali Dávid (Budaörsi DSE, 15:36), Tóth Márton (SVSE, 15:37), a lányoknál Mag Viktória (Salgótarjáni AC, 13:36), Merényi Panna (Ikarus BSE, 13:39) és Varga Gréta Barbara (SVSE, 13:58) állhatott fel a dobogóra.

A Junior Ligában a fiúknál Palkovits István (KARC, 20:21), Szemerei Levente (Szekszárdi Sportközpont, 20:56) és Kovács Balázs (BHSE, 21:13), a lányoknál Pavuk Tíra (Békéscsabai AC, 17:57), Soós Fanni (Psn Zrt, 18:03) és Nagy Julianna (Margitszigeti AC, 18:21) sorrend alakult ki.

A férfi abszolút Liga versenyben a BSE versenyzője, Kovács Benjamin Ádám (19:54) ért elsőként a célba, megelőzve Bicsák Bencét (Psn Zrt, 19:58) és a még junior korú Palkovits Istvánt (KARC, 20:21).

Nagyon jó volt a verseny, Bencével jó tempót tudtunk futni. Nekem ezek a kanyarok nem igazán fekszenek, számomra kicsit szűk volt a pálya, nehezek voltak a kigyorsítások, a hosszú lábaim miatt le kellett rövidítenem a lépést, de elégedett vagyok a hétvégével – értékelt a férfi győztes.

mezei futás2

A női abszolút Liga versenyét a KSI-s Pataki Anna (16:52) nyerte, Kószás Kriszta (TSC-Geotech) és Szederkényi-Takács Andrea (EAC, 17:01) előtt.

Jól éreztem magam futás közben, bár a kanyarok egy kicsit lelassítottak, éreztem is a combjaimat. A futás rendben volt, a versenytársaim is jól futottak, összességében egy remek hangulatú verseny volt. Tetszettek a szalmabálák, a mesterséges akadályok, egy kicsit göröngyös volt, többször majdnem orra buktam, de figyeltem, és végül sikerült első helyen befejeznem a versenyt – számolt be a tapasztalatairól Pataki Anna.


[fbcomments]