Sport · 2018.09.18.

VEDAC – Méltó emlék a mesternek

Ismét remek kezdeményezés mellé áll a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club. A Pápai Atlétikai Clubbal karöltve, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg – az egykori kiváló edző előtt tisztelegve – a Kis Károly emlékversenyt.

A pápai klub jelenleg nem rendelkezik olyan infrastrukturális feltételekkel, amelyek lehetővé tennék egy ilyen nagyszabású verseny lebonyolítását – mondta Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója. – Épp ezért, amikor a pápai vezetők megkerestek minket, örömmel álltunk az ügy mellé, annál is inkább, mivel személyes, jó kapcsolatot ápoltunk Kis Károllyal. Többek között ő fedezte fel egyik kiváló kalapácsvetőnket, Orbán Évát is.


Dr. Áldozó Tamás – Pápa polgármestereként, a PAC elnökségi tagjaként, valamint Kis Károly egykori tanítványaként – ugyancsak támogatta a kezdeményezést, és példaértékűnek nevezte a két Veszprém megyei egyesület összefogását:

Karcsi bácsi igazi példakép volt. Megmutatta nekünk, hogy ha mostoha körülmények között is, de kellő elszántsággal, következetességgel és hittel mennyi mindent el lehet érni. Ezt a mentalitást szeretnénk megőrizni, erről is szól majd ez a verseny.

Orbán Éva magyar csúcstartó kalapácsvető, háromszoros olimpikon, a pápai sportkörben kezdte pályafutását.

Először futottam, de aztán Karcsi bácsi megkérdezte, volna-e a kedvem a kalapácsvetéshez. Kipróbáltam és azonnal beleszerettem. Nagyon fontos, meghatározó volt a pápai időszak az életemben, rengeteg élményt, barátot kaptam, a mai napig szívesen járok haza. Kis Karcsi bácsitól is sokat tanultam, amit most edzőként örömmel adok át a gyerekeknek – nyilatkozta Orbán Éva, Kis Károly egykori tanítványa.

A Kis Károly emléknapot szeptember 22-én rendezik meg a veszprémi stadionban. A kalapácsvetés mellett súlylökésben, diszkoszvetésben, gerelyhajtásban és több futószámban is győztest hirdetnek.


[fbcomments]