Sport · 2018.06.26.

VEDAC – Lássuk meg a pozitívumokat!

Orbán Évának köszönhetően egyetlen érmet szerzett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club a hétvégén megrendezett 123. atlétikai országos bajnokságon, de Török Krisztián szakmai igazgató szerint természetes, hogy a felnőtt mezőnyben versenyző juniorok még nem tudtak dobogóra állni.

A januári szétválás után még szükségünk van két-három évre, hogy a most már a felnőttek között versenyző juniorjaink is beleerősödjenek a mezőnybe – mondta Török Krisztián, az egyesület szakmai igazgatója. – Nem gondolom, hogy csalódásról kellene beszélnünk. A helyén kell kezelni az eredményeinket, s meglátni azt, hogy a fiatalok milyen kiválóan teljesítettek.

A szakvezető hozzátette, határozott célok mentén halad a klub, és biztos benne, hogy sokkal fényesebb jövő vár rájuk, akár már a szezon második felében is. Sőt, véleménye szerint az utánpótlás korosztályok bajnokságain már most kiemelkedően szerepelt a VEDAC, és hasonlót vár a közelgő újonc és serdülő OB-n is.

A székesfehérvári 123. atlétikai országos bajnokságon a női kalapácsvetésben Orbán Éva 64.17 méteres eredménnyel szerzett második helyet.

Éva közel két évtizede tartozik a magyar élmezőnybe. A tavalyi gyengébb év után az idén ismét kezd magára találni. Bár az OB-n elért eredménye valóban nem túl fényes, de összességében az egész mezőny tudása alatt teljesített. Éva részt vehet a közelgő Gyulai Memorialon is, és reményeink szerint sikerül elérnie a hőn áhított 69 métert, amellyel kvalifikálhatja magát az augusztusi Európa-bajnokságra – hangsúlyozta Török Krisztián.

A női gerelyhajítóknál a junior világbajnoki résztvevő, Máté Fanni Szabina elmaradt eddigi legjobbjától, de így is 46.72 métert hajított, amivel alig maradt le a dobogóról, és negyedik lett.

Örömteli Poharánszki Anna távolugró teljesítménye, aki élete második legjobb eredményét érte el: 5.68 métert. Ezzel legfiatalabbként (még serdülő korúként) a felnőtt mezőnyben hetedik lett.

A férfiaknál diszkoszvetésben Mozsdényi Dávid 49.91 méterrel hatodik helyezést szerzett, míg Török Krisztián gerelyhajításban 61.02 méterrel hetedikként fejezte be a viadalt.

Szólnunk kell még Hermann Grétáról, aki az ifjúsági Európa-bajnoki szintért szállt harcba. A külön emiatt megrendezett súlylökő számban végül 13.49 méterig jutott, így nem sikerült kvótát szereznie a győri eseményre. Teljesítménye így is kimagasló, első éves ifiként minden esélye megvan, hogy a jövő évi világbajnokságra kvalifikációt szerezzen.


[fbcomments]