Sport · 2020.07.29.

VEDAC – Javuló egyéni csúcsok

Szombathelyen, a hagyományos Németh Pál-emléknapon vettek részt a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club sportolói, ahol több egyéni csúcsot is sikerült elérniük.

A vasi megyeszékhelyen tizenkettedik alkalommal szervezték meg a Németh Pál-emléknapot, ahol rendhagyó módon a kalapácsvetőkön kívül a diszkoszvetők is dobókörbe állhattak. A VEDAC népes csoporttal utazott a dobópápaként ismert, korábbi kiváló dobóedzőnek emléket állító eseményre.


A férfiak diszkoszvető számában hármas veszprémi siker született: Mozsdényi Dávid 53.24 méterrel nyert, megelőzve két tanítványát, Péringer Márkot és Stringecz Zalánt. Mindketten új egyéni csúcsot könyvelhettek el a felnőtt szerrel, előbbi 50.86 métert, utóbbi 49.32 métert.

A férfiak kalapácsvető számában, ahol 7.26 kilogrammos szerrel versenyeztek a résztvevők, a hazaiak világbajnoki bronzérmes sportolója, Halász Bence nyert 78.55 méterrel. Czeller Gábor 66.25-tel ötödik, Minyó Bence 54.16-tal hatodik lett.

Női kalapácsvetésben Orbán Éva próbál minél jobb formába kerülni, most 62.39 méterrel második lett a már biztos olimpiai résztvevő, szombathelyi Gyurátz Réka mögött (67.62). Ugyanitt Gombás Petra 55.71-gyel hatodik helyen végzett.

A férfiak junior korosztályában hat kilós kalapáccsal Csekő Miklós remekelt, a Pápai AC képviselője, Sztupák László (66.82) mögött második helyezést szerzett 62.43-mal, mögötte bronzérmesként zárt Minyó Bence új egyéni csúccsal 60.87 méterrel, míg Görföl Benedek 44.32-vel az ötödik helyen fejezte be a versengést.

A nőknél ugyanebben a korosztályban Csatári Dominika szerzett egy ezüstérmet 39.11 méterrel. Testvére, Csatári Jázmin a serdülőknél lett második 59.87 méterrel.

Az ifjúsági kategóriában a fiúk öt kilós kalapáccsal dobtak. Csekő Miklós mindenkit maga mögé utasítva, új egyéni csúccsal 69.22 méterrel nyert. Görföl Benedek 48.07 méterrel negyedik lett. A lányoknál Fertig Fanni vehetett át aranyérmet, szintén megjavította eddigi legjobbját, és 52.16 méterrel győzött.

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója elmondta, örvendetes Csekő Miklós egyéni csúcsa és abban bízik, hogy az országos bajnokságon már áttöri a fiatalember a bűvös 70 méteres szintet is.

Fertig Fanni még csak újonc korosztályú, ám biztató eredményt ért el az idősebbek, az ifik között. Nagyon szépen teljesítettek a fiatal diszkoszvetők is, Péringer Márk és Stringecz Zalán is kihozta a maximumot magából, s ennek eredménye, hogy új egyéni csúcsot értek el – mondta.

A VEDAC atlétái számára az augusztus a korosztályos országos bajnokságokról fog szólni, ahol nemcsak dobó-, hanem ügyességi és futószámokban is megméretik magukat a versenyzők.


[fbcomments]