Sport · 2019.07.29.

VEDAC– Hiányzókkal is tisztes helytállás

Számos értékes helyezést szerzett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club a 124. atlétikai országos bajnokságon.

Budapesten, az MTK otthonában, a Lantos Mihály Sportközpontban rendezték meg az idei atlétikai országos bajnokságot. Az idei erőpróba ezúttal kétnapos volt, a 38 versenyszámra 516 nevezés érkezett.


Az ob-ról nem hiányozhatott a VEDAC sem, igaz nem a legerősebb csapattal vett részt az eseményen, több, éremre esélyes hiányzója is akadt. Az idei megméretésen családi okok miatt nem indult Orbán Éva magyar csúcstartó kalapácsvető. Koszár Zsolt egy őszi félmaratonira készül, ezért ő is kihagyta az ob-t, ahogy Kovács Tamás korábbi olimpikon és Bertalan Renátó is.

A férfiaknál végül hárman zártak értékes, pontszerző helyen. A magasugró Sántik Dávid kereken 2 méteres eredményével az ötödik helyen végzett. Diszkoszvetésben Mozsdényi Dávid 52.81 méterrel zárt a hatodik helyen. Török Krisztián gerelyhajításban 61.61 méterrel szintén a hatodik lett.

A nőknél ketten is bejutottak a kalapácsvetés nyolcas döntőjébe, Gombás Petra 55.79 méterrel pedig alig maradt le a dobogóról, végül a negyedik helyet érdemelte ki. Csatári Jázmin új egyéni csúccsal, 51.60 méterrel a hatodik helyezést szerezte meg. A gerelyhajító Máté Fanni 47.20 méterrel az ötödik helyen fejezte be az ob-t.

Török Krisztián, a VEDAC szakmai igazgatója elmondta, akadtak hiányzóik, így az eredményeik most nem mutatnak reális képet:

Az viszont igen örömteli, hogy a női kalapácsvetésben ketten is bejutottak a nyolcasdöntőbe, ahol ifjúkoruk ellenére nagyszerűen teljesítettek. Sőt, ebben a számban már őrségváltás zajlik, a feltörekvő Gombás Petra és Csatári Jázmin lassan a felnőttek között is megvetik a lábukat.

Török Krisztián hozzátette, a VEDAC jelenleg a serdülő mezőnyben tartozik a legjobb klubok közé, s annak a korosztálynak még kell egy kis idő, hogy a felnőttek között is éremesélyesként szerepeljen.

Nem vagyunk elkeseredve, mert a munkánk gyümölcse lassan be fog érni. Az országos bajnokság jó lehetőség volt a fiataloknak a tapasztalatszerzésre, a felnőttek közt való versenyzésre. Az utánpótlásunk egyre erősebb, ezért már inkább rájuk fókuszálunk – hangsúlyozta.

Eredmények

Férfiak

Magasugrás: 5. Sántik Dávid 2.00. Diszkoszvetés: 6. Mozsdényi Dávid 52.81. Gerelyhajítás: Török Krisztián 61.61.

Nők

Kalapácsvetés: 4. Gombás Petra 55.79, 6. Csatári Jázmin 51.60. Gerelyhajítás: 5. Máté Fanni 47.20.


[fbcomments]