Sport · 2018.06.22.

VEDAC – Hermann Gréta tizenhárom centire az EB-szinttől

Gombás Petra és Péringer Márk is dobogóra állhatott az ifjúsági országos bajnokságon, Hermann Gréta az ifi EB küszöbén áll.

Győrben, a közelgő Európa-bajnokság helyszínén rendezték meg az ifjúsági atlétikai országos bajnokságot, ahol 36 versenyszámban hirdettek bajnokot.


A kétnapos megméretésen a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) képviselői több kiváló eredményt könyvelhettek el.

Diszkoszvetésben a már Eb-résztvevő Péringer Márk 52.45 méteres eredményt ért el, s ezzel alig maradt le az aranyról, a második lett. A bajnoki címet az egyéni csúcsot elérő ARAK atléta, Thardi-Veress Vajk szerezte meg 52.62 méterrel.

A kalapácsvetés mezőnye igen erős volt, négyen is Eb-szintig jutottak, míg a VEDAC részéről Minyó Bence 57.66 méterrel az ötödik lett.

A leány súlylökésben Hermann Grétát kell kiemelnünk, aki új egyéni csúccsal 13.87 méterrel második helyen végzett. A fiatal tehetség mindössze 13 centire van az Eb-szinttől, s ezért a hétvégi felnőtt országos bajnokság keretein belül tartanak egy ifi súlylökő számot is, lehetőséget adva neki arra, hogy megdobja a részvételt jelentő 14 métert.

Sajnos hiába teljesített remekül és ért el jobb eredményt Gombás Petra és Pacher Alexandra is az ifi EB kvalifikációs szintjénél kalapácsvetésben, az igen erős mezőnyben a szövetségi kapitány végül nem mellettük döntött, így egyikőjük sem utazhat el Győrbe. Gombás Petra 59.03 méterrel bronzérmet vehetett át, míg Pacher Alexandra – aki első éves ifi – új egyéni csúccsal, 56.60 méterrel az ötödik helyen fejezte be a viadalt.

Diszkoszvetésben Gombás Petra egyéni rekordnak örülhetett, 31.17 méterrel a hatodik helyen zárt.

Nem jutott a döntőbe, azonban szintén egyéni csúcsot ért el Vadászi Viktor 100 méteren (11.65). Szintén megjavította eddigi legjobbját a diszkoszvető Temesi Márton (40.82).

Koós Rékát is meg kell dicsérni, aki szintén egyéni csúcsnak örülhetett 400 (64.65) és 800 méteren (2:32.03) is.


[fbcomments]