Sport · 2018.07.09.

VEDAC – Három versenyen bizonyítottak a veszprémiek

A Gyulai Memorialon, a Hegyifutó EB-n és a Paulinyi Emlékversenyen egyaránt remek VEDAC-os eredmények születtek.

A Székesfehérváron, július 1–2-án rendezett Gyulai István Memorialon, mely a Magyarországon megrendezett legrangosabb és legnagyobb költségvetéssel bíró atlétikai verseny, a Veszprém megyei versenyzők közül a legjobb eredményt Orbán Éva, a VEDAC atlétája érte el női kalapácsvetésben, ahol a világklasszisokkal teletűzdelt mezőnyben a 9. helyen végzett.


A Gyulai Memorialon a hazai legjobbak számára is rendeztek versenyeket. Férfi 100 méteren az elmúlt évben sokat fejlődött fiatal sprinter, a 20 éves Szigeti Csongor nagy egyéni csúccsal, 10.89 mp-es eredménnyel szerezte meg a győzelmet. A serdülő lányok számára rendezett leány kalapácsvetésben Csatári Jázmin önmagát felülmúlva, többméteres egyéni csúcsjavítással szerezte meg a negyedik helyet.

A Hegyifutó Európa-bajnokságon is szerepelt a VEDAC két atlétája, up and down (fel és le) útvonalon. Igen kemény pályán rendezték meg a macedóniai főváros, Szkopje területén a kontinensviadalt. Az útvonal nehézségének következményeként több versenyzőt sérülés miatt a hegyimentőknek kellett kórházba szállítaniuk különböző törésekkel, ficamokkal és zúzódásokkal. A már hetedik világversenyén szereplő, többszörös magyar hegyifutó bajnok Fonyó Sándor az 58., míg klubtársa, az első hegyifutó világversenyén szereplő Badis Anissa Zsófia az 51. helyen végzett. Mindketten szeretnének a világbajnoki csapatba is bekerülni, de ehhez még a Parád-Kékestető versenyen bizonyítaniuk kell (ez a legnagyobb szintemelkedésű pálya a magyarországi versenyek közül).

A Paulinyi Emlékversenyen szép veszprémi sikerek születtek. A női gerelyhajításban a már junior VB-résztvevő Máté Fanni Szabina kitűnő eredménnyel 49.91 cm-el győzött, Aranyi Ferenc pedig diszkoszvetésben bizonyult a legjobbnak 52.70 méteres dobásával. A 800 m-es leány ifjúsági síkfutásban Koós Réka a második helyen végzett.


[fbcomments]