Sport · 2018.10.03.

VEDAC – Három dobogós helyezés tíz kilométeren

Ugyan a szám egyik esélyese Koszár Zsolt betegség miatt nem tudott rajthoz állni, ám így is három dobogós helyezést szereztek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club képviselői a tíz kilométeres országos bajnokságon.

Szombathelyen a Schaeffler Savaria Futófesztivál keretein belül bonyolították le a tíz kilométeres országos egyéni és váltóbajnokságot.


A versenyzőink közül sajnos Koszár Zsolt és Kovács Tamás számításait is betegség húzta keresztül, így nem tudtak részt venni a bajnokságon, és ezzel együtt az előzetesen várt felnőtt férfi csapatbajnoki cím is elúszott.

A férfiak közül Bertalan Renátó teljesítményét kell kiemelni, aki a szezon idei legjobb teljesítményével, 32:26 perces eredményével az összetettben a kilencedik helyen végzett, míg az U23-as mezőnyben dobogóra állhatott, második lett.

Az U23-as mezőnyben Barabás Gábor is derekasan helytállt, 34:30 percet futott, és új szezoncsúccsal a hatodik helyen végzett.

Az ifjúsági korosztályban a 4×2,5 kilométeres váltónk is dobogón végzett: az Edvy András, Gloch Zalán, Miskey Bendegúz, Bódi Ádám összeállítású négyes 36:29 perc alatt teljesítette a távot, s ezzel a harmadik helyet érdemelte ki.

A lányoknál szintén bronzérmet vehetett át a VEDAC csapata. A 41:31 perces eredményt a Szemán Kitti, Bálint Laura, Benkő Lili, Koós Réka alkotta kvartett érte el.


[fbcomments]