Sport · 2018.04.12.

VEDAC – Fonyó Sándor és Koszár Zsolt sikere

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club újabb kiváló eredményeket söpörhetett be: Fonyó Sándor félmaratoni versenyt nyert, míg Koszár Zsolt az országos egyetemi-főiskolai mezeifutó bajnokságon szerzett aranyérmet.

A Dunakanyar–Panoráma futásra közel kétezer sportolni vágyó nevezett, a félmaratoni távon pedig közel kilencszázan álltak rajthoz. A 21 kilométeres szakaszon a férfiak mezőnyét 488-an alkották. Hosszútávfutónk, Fonyó Sándor új útvonalcsúccsal nyerte a távot 1:16:03-as eredménnyel, a kifejezetten nehéz terepen két percet vert üldözőire, a fővárosi dr. Oláh Gáborra, valamint Schwartz-Nagy Attilára.


Koós Hutás László tanítványa, a tavalyi, Mátrában megrendezett hegyifutó bajnokság győztese a verseny után elmondta:

Kifejezetten jól ment a futás, de még maradt bennem, jövő héten lesz a válogatóverseny az Európa-bajnokságra, ezért egy kicsit tartalékoltam. Az a verseny sokkal nehezebb lesz.

Koszár Zsolt 19:21 perces eredménnyel nyert, közel egy percet verve az utána célba érkezőre

Koszár Zsolt 19:21 perces eredménnyel nyert, közel egy percet verve az utána célba érkezőre

Budapesten rendezték meg az országos egyetemi-főiskolai mezeifutó bajnokságot. A Pólus Center mellett kijelölt pályán összesen 1500 indulót regisztráltak a szervezők a különböző korosztályokban.

Az egyetemi bajnokságra jelentkezőknek 6000 métert kellett teljesítenie – minél gyorsabban.

Koszár Zsolt végül 19:21 perces eredménnyel nyert, közel egy percet verve az utána célba érkezőre. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzős gépészmérnök hallgatója ezzel a Budapest bajnoki címet is begyűjtötte.

Ez a bajnokság remek felkészülési lehetőséget kínált nekem a hétvégi Vivicitta tíz kilométeres távjára, ahol komoly csatára számítok – mondta a korábbi nagymezei magyar felnőtt mezeifutó bajnok, Koós Hutás László tanítványa. – Úgy érzem, egyre jobb formába kerülök, s bár egyelőre a tanulmányok és a közeledő államvizsga miatt kicsit kevesebbet tudok edzeni, mint korábban, de bízom magamban.


[fbcomments]