Sport · 2018.07.04.

VEDAC – Czeller biztos VB-résztvevő

A VEDAC dobóatlétája, Czeller Gábor Sándor hatalmas küzdelemben biztosította be helyét a tamperei junior világbajnokságra utazó magyar csapatban.

A szombathelyi Dobó SE által rendezett versenyen vettek részt a VEDAC atlétái június 28-án. A legkeményebb versenyt a junior kalapácsvetők produkálták. A VEDAC-os Czeller Gábor Sándor már tavaly októberben megdobta az idei junior világbajnokság kiküldetési szintjét, de a hazaiak versenyzője, Doma Benedek is pályázott a vb-részvételre, amit Czeller legyőzésével el is tudott volna érni. Mindkét versenyző kiválóan teljesített, végül Czeller vb-részvételt jelentő, majd kétméteres egyéni csúccsal, 70.47 méterrel nyert, Doma szintén egyéni csúccsal, 70.12 méterrel lett második.


Négy további első helyezést szereztek a VEDAC atlétái. Az ifjúsági Európa-bajnokságra készülő Péringer Márk ifjúsági diszkoszvetésben nyert 52.65 méterrel, az idei második legjobb versenyeredményét elérő Orbán Éva 66.08 méterrel nyerte a női kalapácsvetést, a junior vb-szintre pályázó Aranyi Ferenc 51.35 méterrel nyerte a junior diszkoszvetést, valamint a gyermek korosztály leány kalapácsvetésében Gáspár Szilvia Napsugár bizonyult a legjobbnak 47.58 méterrel, a második helyen a szintén VEDAC-os Fertig Fanni végzett 44.25 méterrel.

A leány ifjúsági kalapácsvetők mezőnyében Gombás Petra második (58.41), Pacher Alexandra harmadik (54.80) lett, a szezoncsúcsot elérő Csatári Dominika 43.83 méterrel hetedik lett.

Felnőtt férfi kalapácsvetésben Stadschmitzer Miklós tovább javította egyéni csúcsát, 55.54 méterrel ötödik lett.


[fbcomments]