Sport · 2021.07.14.

VEDAC – a legnépesebb küldöttség

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) négy sportolója – Kövér Fanni, Csatári Jázmin, Csekő Miklós és Strigencz Zalán – vehet részt a ma kezdődő U20-as atlétikai Európa-bajnokságon.

A négy sportoló kedden Bécsből repült el Tallinba, az U20-as Eb helyszínére. A rendkívül fiatal VEDAC-os küldöttségből hárman is ifjúsági korúak, de nagyon motiváltak, hogy jó eredményt érjenek el.

Csütörtökön 11.05-kor (magyar idő szerint 10.05-kor) Csekő Miklós kezdi meg a szereplést a férfi kalapácsvetés selejtezőjében, aki még ifjúsági korúként, egy háromfordulós hazai válogató versenysorozat keretében vívta ki az Eb-szereplés jogát. Zentai Tibor és Dobos Máté tanítványának reális esélye van a döntőbe jutásra.

Pénteken – a szintén még csak ifi korú – Csatári Jázmin lép dobókörbe a női kalapácsvetők selejtezőjében. Bizakodhatunk, hogy Jázmin is kiharcolja a döntőbe jutást.

Szombaton újabb két VEDAC-os versenyző selejtezőjére kerül sor. Kövér Fanni gerelyhajító – aki szintén egy korosztállyal fiatalabb – a világ- és európai ranglistán elfoglalt helyezése alapján is döntőesélyes a finn városban.

Strigencz Zalán diszkoszvető az egyetlen VEDAC-os, aki a saját korosztályában versenyez a junior-Eb-n. Az elmúlt időszakban jó formát mutatott, és tőle is reálisan várhatjuk, hogy bejut a vasárnapi fináléba.

A négy VEDAC-os sportoló és a három edző – Török Krisztián, Mozsdényi Dávid és Dobos Máté – a legnépesebb küldöttség a kontinensviadalon a magyar válogatotton belül.

Fotó: VEDAC

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!