EKF · 2022.09.16.

VEB2023 EKF – Minipályázat kisközösségeknek

Újabb közösségek csatlakozhatnak a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) programhoz. Ezúttal egy teljesen új koncepciójú pályázati sorozat nyílik meg a csatlakozott települések legkisebb közösségei számára.

Összesen négy alkalommal – elsőként október 15-éig – lehet pályázatot benyújtani a kulturális és közösségi élet felélénkítéséhez. A minipályázat villámgyors és egyszerű. Olyan kis léptékű ötletekkel lehet pályázni, amelyek a helyi közösségi és kulturális élet önszerveződő programjainak, tevékenységeinek ösztönzését szolgálják. Sokszor csak néhány százezer forint hiányzik ahhoz, hogy ezek a közösségek megvalósítsanak egy-egy régóta dédelgetett álmot. Pont ez a lépték az, amelyet sok más pályázatos program nem tud kezelni.

Az első fordulóban 2022. december 1. és 2023. március 31. között megvalósuló művészeti-kulturális vagy helytörténeti értékkel rendelkező közösségi eseményeket várnak. Olyanokat, amelyek friss megközelítéssel reagálnak valós, helyi igényekre a színház, zene, képzőművészet, iparművészet, mozgásművészet, tánc, építészet, kultúrtörténet, helytörténet, népművészet, tájkultúra, ökológia (táj és ember együttélése) területén belül.


A 350 ezer forint támogatásra egy egyszerű online űrlap kitöltésével lehet jelentkezni. A pályázatok sikeres elkészítését a már ismert régiós, valamint online konzultációkkal is segíteni fogják.

A helyszíni tanácsadás, konzultáció alkalmai:

– szeptember 20., 16 óra: Balatonfűzfő, Fűzfőfürdői közösségi tér (József Attila u. 12.)

– szeptember 22., 16:30: Balatonfenyves, Községháza nagyterme (Kölcsey u. 27.)

– szeptember 27., 16 óra: Vonyarcvashegy, Művelődési ház (Fő utca 64.)

– szeptember 29., 16 óra: Szentantalfa, Faluház, (Kút u. 1–5.)

A pályázatokról – újszerű módon – közösségi zsűrik döntenek majd, amelyekbe ugyancsak várják az önkéntes tagok jelentkezését.

Az első fordulóról november 20-áig születik meg a döntés.

A pályázat részletes feltételei itt megtalálhatóak.

A képen Szentantalfa. Fotó forrása: balatonfelvidekitura.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]