Szórakozás · 2020.04.23.

VEB2023 – Egy troll metamorfózisai

A Veszprém–Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 programjában kiemelt szerepet kap a nevezetes toronyház, a húszemeletes. Az 1975-ben elkészült épület megkerülhetetlen szereplője a város látképének, mindennapjainak. Szeretnénk körbejárni nevezetes és ellentmondásos történetét, valóságát, a veszprémi legendáriumban elfoglalt helyét!

Kíváncsiak vagyunk a „troll” személyiségére, szokásaira, múltjára, jövőjére és a veszprémiekkel való kapcsolatára. Azért neveztük el trollnak, mert bármerről is nézzük a várost, minduntalan beletrollkodik a látványba. Reméljük, nem sértjük meg ezzel sem az épületet, sem a benne lakókat! Valójában rokonszenvünk kifejeződése ez a becenév. Megszerettük a trollt, kíváncsiak vagyunk rá. Sorozatunkhoz, amellyel mostantól rendszeresen jelentkezünk, kérjük a városlakók segítségét: számoljanak be az épülettel kapcsolatos érzéseikről, történeteikről, küldjenek fényképeket, videókat, mindent, ami segít megérteni a húszemeletes életükben betöltött szerepét! Segítségképpen kérdésekkel kísérjük posztjainkat. Várjuk kommentárjaikat, emlékeiket, véleményeiket az EKF közösségi felületein kommentben, vagy az oldalnak küldött üzenetként, esetleg az ekfabc@veszprembalaton2023.hu címen.


A kutatást a VEB2023 csapata az EKF ABC online tartalomfolyam részként végzi, melyet webes és közösségi felületeken is megtalálhatnak az érdeklődők. Az ABC lehetőséget kínál a program kollégáinak, partnereinek és más EKF városoknak is a bemutatkozásra. A sorozat a bemutatkozáson túl kisebb feladatokon, pályázatokon, vagy kihívásokon keresztül bevonja a veszprémi, balatoni és bakonyi lakosokat is, hogy ezáltal jobban megismerhessék az EKF program működését.

Videó itt, további infó itt.

A VEB2023 csapata


[fbcomments]