Közérzet · 2021.01.29.

VÁSÁRCSARNOK – Idén már nem hasad tovább

Ez az év a tervezés és a gondolkodás éve lesz, a veszprémi piac átalakításának tényleges munkálatai majd csak jövőre kezdődnek el – derült ki Brányi Mária alpolgármester és Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatójának közös sajtótájékoztatóján.

Több alkalommal írtunk arról, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő vásárcsarnok vagyonhasznosítója és üzemeltetője a VKSZ Zrt. A felek erre vonatkozó szerződése január 31-én lejár, újrakötéséről hosszú ideje egyeztet az önkormányzat és a társaság. Felröppent a hír, hogy a piac felújítása idén január-februárban elkezdődik, az ott lévő üzletek ez időre bezárnak, illetve az árusok ideiglenes faházakban árusítanak tovább a piac főbejárata előtt. A keddi és pénteki napokon kitelepülő iparcikk-kereskedők az év végén kis híján szívrohamot kaptak egy téves információ miatt, ami arról szólt, hogy nem újítják meg az év végén lejáró szerződéseiket, januártól le is út, fel is út. Az önkormányzat és a társaság mindkét hírt cáfolta, mondván, január végén dől csak el, hogyan tovább.

A VKSZ Zrt. és az önkormányzat végül abban állapodott meg, hogy egy kétlépcsős együttműködési dokumentumot terjeszt a közgyűlés elé. A lejáró vagyonkezelői szerződést egy évre meghosszabbítják, annak lejártával pedig egy hosszabb távú megállapodást kötnek. Idén gyakorlatilag semmi látványos dolog nem történik, fellélegezhetnek a járványveszély miatt nehéz helyzetbe került kiskereskedők. 2022-ben kezdődhet meg az infrastruktúra átalakítása, ami a tervek szerint a vásárcsarnokot és környezetét nem csak igényesebbé és korszerűbbé teszi, de új, vonzó funkciókkal is felruházza. Egyebek között olyan vendéglátó egységek kialakításában gondolkodnak, amelyekbe a fiatalok is szívesen betérnek, ahol kávézni és reggelizni lehet, mint ahogyan erre számos európai példa van. Az EKF évére is gondolva egy jól kitalált piac – gasztronómiai rendezvényekkel, főzőversenyekkel, találkozókkal – akár turisztikai attrakcióvá is válhat. Ezen a linken érdemes körülnézni ötletekért, mert ahogy a vezérigazgató megígérte, a tervezésbe az érintett kereskedőket is be kívánják vonni.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!