Életmód / Tech · 2015.08.09.

Városlátogatás offline, avagy a modern turista eszköztára

Amikor külföldre utazik, teljesen elveszettnek érzi magát a megszokott google maps navigáció nélkül? Járt már úgy egy új városban, hogy bárhogy is forgatta azt a fránya kétszer két méteres térképet, sehogy sem sikerült odatalálnia a strandra vagy a múzeumba? Ha igen, mindenképp olvasson tovább: a drága roamingdíjak elkerülésére nagyon jó tippjeink vannak.

Nézzük sorban, milyen lehetőségeink vannak mobilinternet nélkül külföldön. Szükségünk lesz egy okostelefonra (andorid vagy iphone), és indulás előtt töltsük le a következő alkalmazásokat:


City Maps 2Go offline térképeket kínál, amelyeket kifejezetten gyalogos városnézéshez ajánlunk. Ne felejtsük el a térképet még otthon letölteni, ezután vígan navigálhatunk.

A Tripadvisor appjával közel 300 nagyváros hotjeleinek, éttermeinek és látványosságainak értékelését tudjuk szintén előre letölteni, ami így később offline is elérthető lesz számunkra.

Nagyon sok városnak van saját metróappja, szóval érdemes előre tájékozódnunk. Egy nagyon jó példa a Visit Paris by Metro applikáció.

Helsinkiben virtuális guide-unk lehet Katrin Deter, aki a kedvenc helyeit mutatja meg nekünk a Spotted by Locals (Helsinki) alkalmazás által

Helsinkiben virtuális idegenvezetőnk lehet Katrin Deter, aki a kedvenc helyeit mutatja meg nekünk a Spotted by Locals (Helsinki) alkalmazás által

A PocketGuide Audio Travel 130 város teljes vezetett túráját tartalmazza angol nyelven, többek között Budapestét is.

Ha unja már a megszokott turistaútvonalakat és látványosságokat, akkor önnek találták ki a Spotted by Locals alkalmazást, ahol a helyiek által összeállított útvonalat járhatunk be. Ez az app fizetős, de állítólag megéri.

Screenshot 2015-08-08 00.13.04

A Spotted by Locals app így mutatja, hogy mi van a közelünkben

Az XE Currency alkalmazás segítségével pedig könnyen átláthatjuk a devizaárfolyamokat.

A Mobility Trip segítségével pedig digitalis naplót írhatunk, hogy otthonról a nagyi is követni tudja, hogy miket néztünk meg Rómában.

fn

 


[fbcomments]