Közérzet · 2018.01.28.

VÁROSKÉP – Ami kimaradt a rehabilitációból

Bár csak egy kupac plédnek látszanak a romos üzletsor két végében, a sétálóutca közvetlen szomszédságában, a két amorf kupac a húszemeletes melletti koszos aszfalton nem más, mint két ember. Hajléktalanok.

városkép, VÁROSKÉP – Ami kimaradt a rehabilitációból

 

Az úgynevezett OTP-parkoló két végében déli 12 óra tájban hajléktalanok húzták meg magukat

Az úgynevezett OTP-parkoló két végében déli 12 óra tájban hajléktalanok húzták meg magukat

Ezt tette szóvá (nem először) Hartmann Ferenc MSZP-s képviselő a januári közgyűlésen és Porga Gyula polgármesternek szegezte a kérdést:


„Kié ez a borzasztó képet mutató belvárosi terület? Visszakapta-e azt az önkormányzat? Ha nem, mi az akadálya a megszerzésnek? Ha ellenben az önkormányzat a tulajdonos, miért az a felirat árválkodik láncra függesztve, hogy az a VKSZ Zrt. magánterülete? A részkérdéseken túl persze a főkérdés az, hogyan, milyen célra és mikor teszi rendbe a város ezt a belvárosi szégyenfoltot?” Munkatársunk pedig vette a fáradságot és körülnézett.

(Fotók: Révész Erika)

(Fotók: Révész Erika)

Portálunk szinte menetrendszerűen közöl képeket a belváros azon részeiről, amelyek valahogy kimaradtak a város nagylélegzetű rehabilitációs programjából. Akár kukacoskodásnak is tűnhetne, ám nem az, csak figyelemfelkeltés. Mert ott járunk el mellettük nap mint nap és már észre sem vesszük a romos épületeket, a hulló vakolatot, a galambszart, a mocskot.

Porga Gyula válaszolt Hartmann Ferenc felvetésére: a kérdéses területet az államtól ingyenesen tulajdonba kapta a város. Várhatóan tizennégy férőhelyes parkolót alakítanak ki, a tervek szerint az ehhez szükséges összeget az idei évi költségvetés teremti elő.


[fbcomments]