Kultúra · 2022.09.30.

VARGABETŰK – Magyarpolányban a hazai művészélet nagyjaival

A magyarpolányi faluházban Vargabetűk címmel indult új beszélgetéssorozat, melyek alkalmával egy-egy neves hazai művészt lát vendégül Varga Róbert, a találkozók házigazdája.

Egyelőre három őszi alkalmat hirdetett meg a MaloM befogadó színházi program keretében a szervező, Varga Róbert. Az érdeklődők a magyar színház- és filmművészet, valamint a hazai pop- és rockélet művészeivel találkozhatnak a Vargabetűk sorozatban.

Vargabetűk, VARGABETŰK – Magyarpolányban a hazai művészélet nagyjaival

Az első vendég Varga Miklós, Máté Péter-díjas énekes, színművész, előadó, az István, a király rockopera legendás főszereplője volt. Ő vallott gazdag pályafutásáról, emlékeiről, hisz részese lehetett a magyar rockzene aranykorszakának. A P. Box együttes alapítójaként, több formáció tagjaként, dalszerzőjeként a műfaj kiemelkedő énekesévé válhatott, akitől nem áll távol a színpad világa sem.


Vargabetűk, VARGABETŰK – Magyarpolányban a hazai művészélet nagyjaival

A Vargabetűk második vendége október 7-én este Kubik Anna Kossuth-díjas színművész lesz, a Veszprém megyei Ősi szülötte. A magyar és világirodalom legjelentősebb szerepeit formálhatta meg az elmúlt négy évtizedben. Szenvedélyesség, elegancia, líraiság vegyül játékában. Az este során beszél pályafutása azon pillanatairól, amelyek meghatározták életének alakulását.

Vargabetűk, VARGABETŰK – Magyarpolányban a hazai művészélet nagyjaival

November 8-án Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművésszel találkozhatnak a nézők. Sok emlékezetes alakítás, önálló est, rádió- és tévés szereplése nyomán gyerekek és felnőttek zárhatták szívükbe. Ő volt a Süsü, a sárkányban a bús királylány hangja, a Beszterce ostroma kultikus sorozatban Apolka, az ikonikus Macskák musicalben Midlevery, hogy csak néhány példát említsek. Izgalmas, sokrétű estének ígérkezik.

Vezető fotó: szállás.hu


1 Response

  1. 2022.10.04.

    […] valamint a hazai pop- és rockélet neves művészeit látják vendégül. Az októberi Vargabetűk után november 8-án Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművésszel találkozhatnak a […]

[fbcomments]