Életmód · 2021.06.17.

Vanderlich édességek nem csak cukorbetegeknek

Az ötletgazda Siklósiné Gyopáros Adrienn védőnő volt, a megvalósulásért a Vanderlich Egészségcentrum, a Schőnig Cukrászda és Kávéház, valamint a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör fogott össze. Az így megszülető négy egészséges cukrászdai finomságot sajtótájékoztatón mutatták be ma, amelyre diabétesszel élő páciensek és a gondozásukban résztvevő szakemberek is meghívást kaptak.

Dr. Vándorfi Győző, a Vanderlich Egészségcentrum igazgatója elmondta, a diabetológusok nem tiltani akarnak, hanem megtanítani a cukorbetegséggel való együttélést, életvezetési tanácsokkal megkönnyíteni a diétát. Az édesség, különösen, ha rájuk gondolva készül, alkalmanként és kis mennyiségben az ő életükbe is belefér. Az egészséges sütik megadják számukra azt az élményt, hogy nincsenek megfosztva semmitől. Az egészséges életmód és benne a táplálkozás nem a tiltáson, hanem a mértékletességen, a változatosságon és a minőségen alapul – hangsúlyozta a főorvos, hozzátéve, hogy a megfelelő életminőségnek a közösséghez tartozás is fontos összetevője.

Schőnig Györgyi ügyvezető és a munkatársai nagy odafigyeléssel és gondossággal alkották meg a cukor- és gluténmentes pisztáciás-málnás mousse-t, a fűszeres ananászos-tökmagos süteményt, a tápiókrémes-epres pohárkrémet és savanykás málnás fagylaltot, amelyeket mostantól a Vanderlich varázs, Vanderlich álom, Vanderlich kedvence és Vanderlich nyár elnevezéssel kínálnak. Mint mondta, a több évtizedes múltra visszatekintő családi vállalkozás örömmel fogadta a felkérést, hiszen a megújuló igényekhez való igazodás üzletfilozófiájuk egyik fontos szempontja.

Heiter Sándor, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke az összefogás négy elemét emelte ki: Finom, de nem hizlal – ez a Schőnig. Egészség – Vanderlich. Közösség – a baráti kör. Hol? – természetesen a Jeruzsálemhegyen, ahol maga a cukrászda és az egészségközpont is található, ahová Vándorfi főorvos maga is ezer szállal kötődik és ahol a baráti kör tagjai mindig lelkesen támogatják a jó ügyeket.

A kóstolóval véget érő találkozón ott volt Hegedűs Barbara alpolgármester is. Mosolyogva jegyezte meg, hogy az egészséges életmód és a cukrászda eléggé szokatlan párosítás, de ezúttal azt igazolta, hogy az egészség fogalma komplex módon is értelmezhető. A résztvevők közösségerősítő munkájának eredményeként a Schőnig Cukrászda új termékei nem csak a cukorbetegeknek, hanem az egészségük megőrzésére figyelő veszprémieknek is örömére szolgálnak majd.

Schőnig Györgyi, dr. Vándorfi Győző, Hegedűs Barbara, Heiter Sándor és Siklósiné Gyopáros Adrienn

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!