Közérzet · 2016.05.12.

Változott a forgalmi rend

Forgalmirend-változás lépett életbe a napokban a 73-as főútvonalon Veszprémből Balatonfüred irányába haladva a négysávos útszakaszon, a szabadság-lakótelepi kereszteződésben.

A kiemelten balesetveszélyes útkereszteződésben eddig 70 kilométeres sebességkorlátozás volt érvényben, amit az autósok vagy betartottak, vagy nem, emiatt csúcsforgalomban nehézségekbe ütközött a közlekedés, továbbá a négysávos útszakaszon balesetveszélyes volt a balra kanyarodás a Balaton irányából érkezőknek. Ezt a problémát próbálták az illetékesek orvosolni azzal, hogy forgalomlassító burkolati jeleket festettek fel a kérdéses szakaszon, és ezekkel párhuzamosan a kereszteződés előtt 100 méterrel a Veszprém irányából érkező két sávból egyet elvettek kanyarodó-, illetve gyorsítósávnak.


Hogy mennyire lesz hasznos a forgalmirend-változás, az – ha előbb nem – a nyári forgalomterhelésnél mindenképp kiderül. Öröm viszont, hogy hosszú évek után az illetékesek végre észlelték: a szabadság-lakótelepi kereszteződéssel tenni kellett valamit.


[fbcomments]