Közérzet · 2015.11.23.

VÁLTÁS – E.ON helyett a Főgáz

December 31-ig be kell jelenteni a gázóra állását és a hátralékot is rendezni kell, mivel január első napjától a Főgáz látja el a gázszolgáltatást a korábbi szolgáltató helyett. Az állami cég ügyfélszolgálati irodája Veszprémben a hotel alatti üzlethelyiségbe költözik. 

Új szerződés megkötésére nem lesz szükség. Fontos, hogy a villanyszámlát továbbra is az E.ON fogja kezelni, így januártól egy szolgáltatóval többtől kapunk levelet.


Mint minden szolgáltatóváltás, ez is különös körültekintést igényel a fogyasztók részéről.

Decemberben a részszámlás és a „diktálós” elszámolási módot választók is kötelesek a szokásos módon bejelenteni a mérőóra állását, legkésőbb 31-éig. Érdemes az E.ON honlapján található „mérési időpontok” menü alatt tájékozódni.

Az E.ON mindkét esetben rendkívüli leolvasást végez, ahogyan az előre fizetős mérővel rendelkező ügyfeleknél is. Erről előzetesen írásban tájékoztatnak. A rendkívüli leolvasást követően nem küldenek számlát. A leolvasásra azért van szükség, hogy a végszámla alapjául szolgáló becsült mérőállás minél jobban megközelítse a szolgáltatóváltás időpontjának tényleges mérőállását. A szolgáltató kéri a fogyasztókat, hogy a fogyasztásmérő berendezés, valamint a mérőszekrény környezetében lévő, a leolvasást akadályozó tárgyakat távolítsák el.

Amennyiben a fogyasztónál elmaradás mutatkozott, érdemes kiegyenlíteni a tartozást, így a későbbiek során elkerülhető a felesleges ügyintézés. Az ügyfelek a váltást nem is észlelik, mert nincs semmi tennivalójuk ezzel kapcsolatban, az adatok automatikusan átkerülnek a Főgázhoz.  A szolgáltatóktól kapott értesítő leveleket azonban olvassuk el, így megkímélhetjük magunkat a sorban állás kellemetlenségétől.

A Főgáz új ügyfélszolgálati irodát alakít ki a hotel alatt, így januártól már itt kell intézni a gázfogyasztással kapcsolatos ügyeket. Az E.ON továbbra is a régi helyén, a húszemeletes alatti irodában fogadja az ügyfeleket.

A Főgáz internetes felülete itt érhető el, a honlapon telefonszámot is találunk. (Korábbi írásunkat a szolgáltatóváltásról itt olvashatják.)


[fbcomments]