Közérzet / Életmód · 2015.07.30.

VÁLLALKOZÓK – Visszhangok az utcazenéről

A hozzánk forduló veszprémi vállalkozók úgy érzik, idén kiszorultak az utcazene-fesztiválról a Food Truck miatt, a szervező azonban másként látja a helyzetet.

Nem kaptak lehetőséget, rossz volt a kommunikáció, már nem a veszprémieké ez a rendezvény – ilyen és ehhez hasonló véleményeket fogalmaztak meg helyi vállalkozók, akik úgy érzik, kiszorultak az idei fesztiválról, és hozzátették: a rendezvény előtti hetekben csak a híradásokból értesültek arról, hogy idén a Food Truck autói is jelen lesznek az eseményen, és ők látják el a vendégsereget. Az okokat nem ismerik, és úgy vélik, nem véletlen, hogy a helyi, megszokott hamburgeresnél állt a hosszú sor és nem a Kossuth utcán.

ucca5

Ennek némileg ellentmond a főszervező. Megkeresésünkre Muraközy Péter úgy fogalmazott, azok a veszprémi vállalkozók, akik eddig részt vettek a korábbi rendezvényeken, idén is ott lehettek, de ételárusítás – mint mondta – korábban gyakorlatilag nem is volt, így nem érti a kifogásokat. A hotdogos és a lángossütő tavaly is működött, de a szervezők szerettek volna egyéb vendéglátást is megjeleníteni a fesztiválon. Hangsúlyozta, a Food Truck autói pluszként érkeztek Veszprémbe és megjelenésükkel nem cseréltek le senkit, hanem valami újat hoztak a rendezvényre. Az italárusításban pedig részt vettek helyi vállalkozók. Hozzátette azt is, az újítás kapcsán pozitív visszajelzéseket kapott a fesztivál látogatóitól és a Food Truck autósaitól is.

[stextbox id=”grey”]

Kész Zoltánt, a térség független országgyűlési képviselőjét is megkeresték az ügyben helyi vállalkozók. Portálunknak elmondta: felemás érzésekkel tekint az idei utcazene-fesztiválra. Egyrészt örül, hogy egy alulról indult kezdeményezés ilyen sikeres és öregbíti Veszprém hírnevét az országban, Európában. Ugyanakkor úgy látja, káros, ha a veszprémi és környékbeli vállalkozók kiszorulnak a fesztiválra épülő szolgáltatások piacáról. Úgy véli, méltánytalan és gazdaságilag is rossz, ha az itt adót fizető vendéglátósok csak a partvonal széléről nézhetik a mindössze néhány napra ide érkező konkurenciát. Veszprémet ugyanis nem a Food Truck Show fogja szerethetővé tenni, hanem azok a kisvállalkozások, amelyek egész évben igyekeznek hideg sörrel, forró kávéval és meleg vendégszeretettel fogadni a turistákat – tette hozzá.

[/stextbox]

Drahos Nikolett


[fbcomments]