Közérzet · 2018.03.15.

VÁLASZTÁS – Végleges és jogerős a jelöltlista

Véglegessé és jogerőssé vált a Veszprém megyei 1. számú választókerületben induló országgyűlési képviselőjelöltek listája. A nevek az alábbi sorrendben fognak szerepelni a szavazólapon.

1. dr. Varga-Damm Andrea – Jobbik

2. Ovádi Péter – Fidesz–KDNP

3. Szimmer Ákos – Magyar Kétfarkú Kutya Párt

4. Kész Zoltán – Független

5. Nagy Éva – Összefogás Párt

6. dr. Meződi János – Momentum Mozgalom

7. Hites Viktor – LMP

8. Henn Anikó – Kell az összefogás Párt

Úgy tudjuk, hogy a választókerület választási irodájához naponta érkezik kérés a választópolgároktól annak tisztázására, hogy az aláírásuk mely jelölőszervezetek ajánlóívein szerepel. Az aláírások hitelességét a választási iroda nem vizsgálja, amennyiben valakiben felmerül a személyes adataival való visszaélés gyanúja, feljelentést tehet.

Amint már korábban hírül adtuk, a Veszprém megyei 1. számú választókerületben harminchat párt és szervezet igényelt ajánlóíveket, közülük tizenhat kérte jelöltje nyilvántartásba vételét a március 5-e délután négy órai határidőig. A jelöltet végül nem állító húsz szervezetnek az ajánlóíveket mostanra már vissza kellett volna juttatniuk a választási irodához. Azokkal szemben, akik ezt nem tették meg, a választási bizottság a jogszabályban kötelezően előírt, ívenként tízezer forintos bírságot fogja kiszabni.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!